tiistai 10. syyskuuta 2013

Miksi kansa rakastaa NYT Andy McCoyta?


Kuva: bigbrother.fi
Julkkis-BB alkoi viikko sitten. Sen verran julkkismaailmaa tunnen, että kukaan osallistujista ei ollut yllätys. Todellinen yllätys tipahti silmille vasta sitten kun rockin legenda Andy McCoy asteli sisään taloon.

Yhtä yllättyneitä olivat kilpakumppanit, ilme vaihteli pelästyksen ja yllätyksen välimaastossa. Andy kun ei ole ollut julkisuudessa aikoihin. Silti hän on niitä harvoja julkkiksia ajassamme, jotka kaikki tunnistavat. Moiseen on vaikea pirstaloituneena julkkisaikana enää päästä.

Sen jälkeen tapahtunut on historiaa. Andy valloitti välittömästi niiden sydämet, joilla on rohkeutta tunnustaa katsovansa Big Brotheria. Kyseiseen ohjelmaformaattiin Andy sopii kuin nakutettu, vaikka kukaan ei sitä uskoisi. Andyn kun ei tarvitse esittää yhtään mitään. Jos hän esittääkin, se kuuluu Andyyn. Jos Andy sanoo, ettei käytä alusvaatteita, uskottava se on.

Suomalaiset pitävät itseään suorapuheisina, mutta näinhän se ei enää ole. Harva uskaltaa tai haluaa ilmaista mielipiteensä suoraan. Andy uskaltaa. Siksi on ihme, ettei Andy aiemmin ole saanut ansaitsemaansa arvostusta.

Andysta tuli heti Ameriikan reissulta palattuaan 90-luvulla kulttihahmo. Ja kuten usein Suomessa miehen suurille puheille naureskeltiin sekä koko olemukselle, sillä Suomessa ei todellisuudessa oikein saa poiketa massasta, vaikka siihen kannustetaankin. Vain suuret persoonat ovat oikeasti mitä ovat, niihin Andy kuuluu.

Kun muutama päivä Julkkis-BB:ia oli vierähtänyt ihmiset sitten jo ihmettelivätkin, että tämä Andy on tosi syvällinen tyyppi, ellei jopa herkän valloittava. Se kertoo tietenkin siitä, että joko Andysta on haluttu tuoda aikaisemmin vain tietyt puolet esiin tai sitten Andy on itse halunnut tehdä niin.

Kuka tietää. Andy ei ole yksiselitteisimpiä persoonia. Ja Andy jos kuka on välillä käynyt pohjalla ja noussut sitten lentoon uudelleen kuin tarujen Fenix-lintu. Ja sehän on jos jotain, jota suomalaiset rakastavat. Andyn julkisuuskuva muuttunee kuitenkin pysyvästi positiivisempaan suuntaan.

Joten ei tosi-tv pelkkää paskaa ole.

PS. Kirjoitin Andysta neljä vuotta sitten ilmeisesti vaikututtuani Real McCoy-elokuvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti