sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Yksinäiset miehet tuhoavat maailman?

Hiljattain luin uutisen, jossa kerrottiin Kiinassa olevan yli 20 miljoonaa miestä, joilla ei ole toivoakaan löytää naista. Kiitos kuuluu sekä yhden lapsen politiikalle, että miehiä suosivalle kulttuurille. Eli kiinalaisiin perheisiin on saatu se palvottu poikalapsi, mutta suku sammuu, kun emäntää ei löydy. Naisilla tietenkin taas riittää mistä valita, eikä reppanoihin todellakaan tarvitse tyytyä.

Suomessa tilanne on taas hieman päinvastainen. Parisuhdemarkkinat eivät ole miesten kannalta aivan yhtä toivottomat, mutta silti moni jää yksin, eikä kumppania löydy yrityksistäkään huolimatta johtui se sitten naisten nirsoudesta tai siitä, että luoja on antanut vähemmän viehättävän naamavärkin tai parisuhteisiin sopeutumattoman luonteen.

Paljon on kirjoitettu siitä, että akattomaksi jääneet miehet kuolevat nuorempana, dokaavat ja sairastavat ja jopa telovat itseään enemmän kuin ne onnelliset, jotka akan ovat löytäneet. Ja tottahan tuo tietysti on, huonokin parisuhde rauhoittaa kummasti miestä ja tuo jopa eräänlaista mielekkyyttä elämään. Varsinkin jos saa lapsia.

Kaikki yksinäiset miehet eivät välttämättä edes naista kaipaa. Osa on tyytynyt kohtaloonsa yksin tai ei jaksa nöyryyttää itseään aina vain vaativimpien naisten edessä. Omalla tavallaan nykyisin vanhaksi piiaksi jäänyttä naista ei enää pidetä sellaisena kummajaisena kuin poikamiestä. Yksin jääneellä naisella ehkä se koetaan omaksi valinnaksi, kun taas vanha poika ei ole kelvannut kenellekään.

Suomessakin riittää poikamiehiä, jotka eivät koskaan tule löytämään naista, mutta en sinänsä pitäisi yhteiskunnallisena uhkana sitä, että mies ei saa seksiä puhumattakaan parisuhteista, kuten jotkut ovat väittäneet.

Suurin osa suomalaisista vanhoista pojista tyytyy elämään omissa oloissaan, ei riehu, eikä rellestä kapakoissa. Siksi he kai yksin ovatkin, kun eivät osaa tehdä itseään tykö naisille ja näpertelevät mielummin omien harrastusten parissa kuin yrittävät miellyttää naisia.

Miehiä kai jää ylimääräisiä jo senkin takia, että poikia syntyy tyttöjä enemmän, vaikka kuolo korjaa miehiä nuorempana ja useammin. Hurmaavia adoniksia saapuu myös ulkomailta Suomeen vieden suomineitojen sydämiä.

Toisaalta taas suomalainen mies voi hakea vaimon itänaapurista ja Thaimaasta, jos näin haluaa. Suuresta rakkaudesta ei ehkä aina ole kyse, mutta ei ole pakko jäädä yksinkään jos ei halua, kuten ennen oli, jos kotimaiselle naiselle ei syystä tai toisesta kelvannut.

Kulttuurimme pitäisi korostaa yksilön vapautta omiin valintoihin, mutta yhä edelleen parisuhteessa elämistä pidetään sinä parhaimpana vaihtoehtona. Lottovoitto onkin löytää hyvä kumppani rinnalleen. Hyväksyttävämpää pitäisi olla kuitenkin se yksin elo. Sekun ei välttämättä ole edes kaikkien oma valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti