sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Elätkö niin kuin itse haluat?

Julkkisten ykkössarjaan kuin varkain ponnahtanut urheiluselostaja Tapio Suominen kertoi henkisen romahduksensa syyn olleen se, että hän yritti elää niin kuin muut halusivat hänen elävän, eikä niin kuin itse halusi.

Kerta toisensa jälkeen olen funtsinut, miten vaikeaa ihmisten on elää, kuten he itse haluaisivat. Enkä tarkoita mitään hedonistista nautintojen täyttämää elämää, vaan normaali elämäkin voi sujua omilla ehdoilla vain pakollisten elämäntotuuksien edessä joustaen.

Nautintojen täyttämässä elämässäkään ei tosin ole mitään pahaa, jos kokee sen olevan kutsumuksensa, eikä liiemmälti loukkaa sillä muita. Jotkuthan väittävät, että elämäntarkoitus on nauttia elämästä. Miksi se ei voisi olla todellista nautintoa?

Ihminen voi nöyrtyä toisten edessä ja silti säilyttää halunsa elää niin kuin itse haluaa. Se, että joku määräilee sinua, ei tarkoita sitä, ettetkö ajattelisi itse, jos näin haluat. Mutta jos elämänsä kerran luovuttaa toisten hallittavaksi, sitä on vaikea saada itselleen takaisin. Jos oman tahtonsa luovuttaa.

Tapio Suomisen nettitviittejä on yleisesti kauhisteltu ja jos tietenkin herkempi ihminen on, voi pikkutuhmasta huumorista pahoittaa mielensä. Suominen kirjoittaa onneksi myös oivaltavia ajatuksia elämästä. Suominen täyttää tällä hetkellä jonkinlaisen puutteen julkkiksissamme.

Moni kyllä kertoo medialle elämänsä kipupisteistä, mutta Suominen on ensimmäinen, joka on luonnut itsensä uudelleen. Hän ei häpeile tai selittele masennustaan ja siitä seurannutta psykoosia.

Olemme tottuneet siihen, että itseään pitäisi pyydellä anteeksi, jos ei käyttäydy niin kuin muut ja on tipahtanut rattaista, joihin ole oikeasti koskaan kuulunutkaan, vaan on halunnut kuulua. Suominen ei voisi vähemmän välittää muiden mielipiteistä.

Ihmiset etsivät aina jostain tietystä yksilöstä rohkeutta kertomaan ja hakemaan uskoa, että miksi elämäni on sellaista kuin se on. Siksipä Jari Sarasvuo saarnaa nyt kirkoissa. Koska Sarasvuo on näin päättänyt, että hänessä on näkijän lahjoja, uskovat ihmiset siihen tai haluavat hänet nähdä.

Suurin perustarve meille on uskoa johonkin, oli se sitten uskonto, raha tai näkijäksi nostettu ihminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti