lauantai 22. helmikuuta 2014

Kohukaunotar Tabe ja seuraajat

Tabe Slioor oli Suomen ensimmäinen kohukaunotar ellei ensimmäinen. Puoliksi persialaissyntyisen Taben elämä ei ollut helppoa 20- ja 30-lukujen Suomessa. Isällä paljastui olevan toinen perhe Ruotsissa ja Tabe joutui lastenkotiin.

Ennen naisella ei ollut muuta mahdollisuutta pärjätä kuin miehen kautta. Niinpä Tabe löysi itsensä Helsingin kaupunginjohtajan rakastajattarena. Kohu jopa 50-luvun mittakaavassa oli valmis. Lopulta Tabe myi tarinansa miestenlehdelle ja oli hetkessä maan ykkösjulkkis.

Ja paheksunta tietenkin Tabea kohtaan ankaraa, vaikka rakastaja oli naimisissa ja Tabe ei.

Olen aina ihaillut naisia, jotka eivät välitä siitä, mitä muut ajattelevat heistä. Eivät leiki prinsessaa tai siveää, varsinkin kun elämä on  nykyisin mitä on. Tai eivät takerru iänikuiseen ajatukseen siitä, että miehet estävät heitä ottamasta, mitä he haluavat. Länsimaissa kun se ei edes oikein enää pidä paikkaansa.

Moni nainen haluaa kuitenkin edelleen täyttää yleisesti hyväksytyn käyttäytymisen tunnusmerkit ja useimmiten melkeinpä toisten naisten takia, eikä niinkään miesten paheksunnan takia.

Työssäni toimittajana olen tavannut kaikenlaisia kohukaunottaria. Moni pitää kohukaunottaria tyhminä, mutta sitä he eivät välttämättä ole. Moni pitää kohukaunottaria myös rikkinäisinä ja jollain tapaa hyväksikäytettyinä entisessä elämässään. Osa sitä kyllä on.

Avoimesti kauneudellaan ja seksikkyydellään hyötyviä naisia paheksutaan jostain syystä. Suurimpina paheksujina ovat yleensä toiset naiset. Vaikka aivan tavallisilla naisillakin on iso valta miehiin, koska heillä on jotain sellaista, mitä miehet jatkuvasti haluavat. Miesten rakkauden ja lämmön kaipuu ei tunnu koskaan sammuvan. Jos joku tekee tuosta julkista, niin se on sitten suurempi rikos.

Elämme vielä sellaisessa maailmassa, että nainen ei saisi tahtoa kovasti jotain. Vaikka tämä haluamisen kohde olisi esimerkiksi julkisuus. Siinä suhteessa elo miehenä on helpompaa, vaikka esimerkiksi sikaileva mies on varmemmin otsikoissa kuin sikaileva nainen.

Mutta yhtäkään miestä ei tuomita sen takia, että hän on komea ja seksikäs. Ja haluaa olla julkisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti