lauantai 15. maaliskuuta 2014

Pariisiin

Lapsuudessa, eikä edes alle kolmikymppisenä ollut juuri varaa matkustella. Ei kai vieläkään todellisuudessa joka vuosi, mutta what the hell. Kerran täällä eletään.

Viime viikolla varailin itselleni viikon reissun Pariisiin toukokuuksi. Tämänkin kohteen valitsin hetken mielijohteesta. Kun matkustan yksin, en ole kohteita syvemmin pohtinut, vaan luottanut intuitioon.

Kansakuntana Ranska on aika vieras, mutta onhan tässä aikaa vielä perehtyä. Viikossa eivät nähtävyydet lopu kesken Pariisissa, enkä edes ole vielä aloittanut kartoittamaan niitä.

Yleensä matkoillani en ole nähtävyyksien perässä edes juossut. Olen kuljeskellut vain omia polkujani, sillä enimmäkseen olen matkustanut yksikseni.

Hotellini ei ole missään hienostoalueella, pikemminkin päinvastoin, joten seikkailuja lienee luvassa. Itseäni ei haittaa, jos kaikki ei ole tiptop. Mitä hyötyä sitä on matkustella, jos olettaa kaiken hoituvan niin kuin Suomessa.

Se tietysti mietityttää, jos englannilla ei pärjää. Siitäkin on kokemusta. Pietarissakaan ei ollut itsestäänselvyys, että kaikki osaavat englantia, joten mitäpä siitä.

6 kommenttia:

 1. Clouseau ja 'Allo 'allo -englannilla pärjännee vallan mainiosti. Vai ranskaako he puhuvat? "Do you have for me the massage?" "Good Moaning."

  http://www.youtube.com/watch?v=YHFE6WZK71s
  http://www.youtube.com/watch?v=zGNVU5ZjlgA

  VastaaPoista
 2. Noista tulee aina hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen valinta matkakohteelle. Olet varmasti nähnyt Reindeerspotting elokuvan. Sen Pariisi osio toimii kyllä myös jonkinmoisena matkailunedistämiskeskuksen mainoksena kaikille Stadin narkki-osaston miehille. Mutta hieno leffa ja R.I.P Jani.

  Journalisti alan miestä saattaa myös kiinnostaa elokuvan jälkimainingeissa Helsingin Sanomille tullut huomautus Julkisensanan neuvostolta koskien leffan päähenkilön kuolemantapauksen jälkeen Hesarin keskustelupalstalle linkitettyä ja ylläpidon hyväksymää kuvaa vainajasta. btw Hesari on varoittava esimerkki asioiden suodattamisen ja vääristelyn suhteen. Hesari ei osaa olla objektiivinen media. Älkää lukeko.

  VastaaPoista
 4. Kyllä kai niitä huumeita nykypäivänä saa pikkupitäjistäkin. Hieno leffa kyllä tuo Reindeerspotting. Ei siinä mitään. Mulle ei ole itselleni edes tullut vuosiin Hesaria, joten en oikein enää edes tiedä, mitä siellä nykyisin kirjoitetaan.

  VastaaPoista
 5. Pariisissa jos käy, niin kannattaa kiertää antikvariaatteja. Ranskaksi antikvariaatti on suurinpiirtein sama kuin suomeksi, niin varmasti kysymällä löytyy. Kirjat lienee suurimmaksi osaksi vääränkielisiä, mutta levyhyllyjä kannattaa penkoa. Jos sitten ostaa enemmän kuin jaksaa kantaa, niin sitten vain postipakettina kotimaahan.

  VastaaPoista