lauantai 12. huhtikuuta 2014

Elämän sietämätön raskaus

Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi, miten paljon ihminen kantaa mukanaan kaikkea turhaa ajattelua. Sellaisia asioita, joita ei järjellä kykene selittämään.

Itse olen esimerkiksi ollut vakuuttunut pienestä pojasta asti, että ihmiset eivät pidä minusta. Heitäkin toki on, jotka eivät pidä minusta, mutta valtaosa tapaamistani ihmisistä jollain tasolla pitää minusta.

Ihmisen mielessä ei oikein ole mitään tolkkua. Se rakentaa kaikenlaisia ajatuksia, vailla todellisuuspohjaa. Ja kun jokin tapahtuma vahvistaa uskomusta itsestäsi, uskot sitä sokeasti, vaikka se olisi vain poikkeus kaikkien tapahtumien joukossa.

Itsestään tehdyt virheelliset päätelmät kuluttavat voimia. Nuokin voimat voisi käyttää siihen, että tekisi itsestään paremman ihmisen edes oman itsensä mielestä.

Moni ihminen hakee lääkkeistä ja alkoholista apua tappaakseen itsessään sen, mikä on todella ainutlaatuista. Vain sen takia, että luulee, ettei se muiden ihmisten mielestä ole hyvää ja hyväksyttävää. Se on suurta tuhlausta.

Enimmäkseen ihmisen elämä kuluu suureen tuhlaukseen. Harva meistä voi tai uskaltaa elää sen mukaan, mitä oma sielu käskee. Sääli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti