torstai 17. huhtikuuta 2014

Katsottua: Outo riippuvuus

Yksi hämmentävimmistä sarjoista, mitä televisiosta tulee on Outo riippuvuus. Muistaakseni TV5:lta iltamyöhään.

Ensimmäisen jakson kun näin ajattelin, että tämän täytyy olla näyteltyä. Suomessa olisi vaikea kuvitella, että joku tulisi kameroiden eteen kertomaan syövänsä kuolleen aviomiehensä tuhkia ja että kanniskelee uurnaa mukanaan ympäri kaupunkia.

Myöhemmin olen ajatellut, että ehkä Usassa ihmiset vain ovat avoimempia riippuvuuksien suhteen ja kertomaan niistä tv-kameroille. Uskoisin, että heille siitä maksetaan, vähintäänkin terapiahoidot.

Riippuvuudet nähdään usein vain päihderiippuvuutena, mutta tämän sarjan ansioksi on luettava se, että ihmiset voivat olla riippuvaisia aivan uskomattomista asiosta, kuten muovin syömisestä.

Kaikilla riippuvuuteen liittyy jonkinlainen trauma. Muovin syöminen helpottaa pahaa oloa. Ehkäpä tuollaista riippuvuutta ei edes paheksuta yhtä paljon kuin päihderiippuvuutta, joka häiritsee ennemmin tai myöhemmin muitakin kuin itse addiktia.

Missähän vaiheessa ihmisistä on tullut riippuvuusalttiita. Jyrsivätköhän jotkut kiveäkin kivikauden luolissa, koska luulivat, että kiven syöminen helpottaa oloa.

4 kommenttia:

 1. ite katoin joskus ja täytyy sanoa,e ttä yks hämmentävistä sarjoista munkin mielestä. todella "disturbing" juttuja siel on, mutta se kait kertoo nimenomaan siitä, miten huonosto ihmiset voivat..

  VastaaPoista
 2. En tiedä, onko ihmisillä länsimaissa liikaa aikaa vatvoja traumojaan sitten ja kehitellä itselleen mitä omituisempia addiktioita.

  VastaaPoista
 3. vaikea sanoa..ite ajattelin niin, et ne riippuvuudet kertovat jonkinlaisesta pakokeinosta, kun ei ole käsitellyt omia ongelmiaan...sen sijaan että on näitä riippuvuuksia, niin pitäisi panostaa siihen, mikä ajaa muovin syömiseen tms..no jaa, tod vaikeit juttuja..

  VastaaPoista
 4. Pakokeinoja tietty juu myös. Esimerkiksi itse juoksen heti röökille, kun hermostun jostain.

  VastaaPoista