torstai 5. kesäkuuta 2014

Mitä ihmisessä on piilossa?

Oulussa paljastui vauvasurmaepäily. Päälle kolmikymppisen naisen epäillään surmanneen viisi vauvaa.

Taas ihmetellään, että miten tavallisen oloinen ihminen voi tehdä moisen teon. Nuo lauseet kertovat siitä, että ihmisen ulkokuoren sisälle on mahdotonta nähdä.

Ihminen pystyy vallan hyvin elämään ulkoisesti tavallista elämää, vaikka piilottelisi kellarissa viittä kuollutta vauvaa. Ilmeisesti kyseessä täytyy olla jonkinlainen asian mielestä heittäminen. Naisen on täytynyt ajatella, että kaikki jatkuu normaalisti niin kauan, kun kukaan ei tiedä salaisuudesta.

Jonkinlainen mielenterveyshäiriö tai persoonallisuusongelma lienee taustalla. Voi vain kuvitella minkälaista sisäistä kamppailua ihminen käy, että kykenisi jatkamaan elämäänsä aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Tällaisia ihmisiä keskuudessamme on, aina jää murhia selvittämättä ja murhaaja jatkaa elämäänsä. Kenties hautaan saakka vieden tiedon tapahtuneesta.

Oulun tapauksessa nainen oli helpottunut jäädessään kiinni. Sen täytyy kertoa siitä, että hän on tiennyt tehneensä väärin. Rangaistus saattaa helpottaa oloa lisää, mutta tuskin unohdusta sekin teoille suo.

2 kommenttia:

  1. Kyseinen nainen ei tule istumaan päivääkään vankilassa. Mutta jos niin kuitenkin kävisi: tuomio lapsensurmasta on 4 kk:sta 4 vuoteen, lisätään vielä lieventävät tekijät, niin on mahdollista päästä vielä ehdollisella, tai muutaman kuukauden istumisella. Onkohan mitään muuta maata maailmassa, missä ihmisen surmasta voi päästä yhtä helpolla, kun lieventäviksi tekijöiksi luetaan mm. se, että ajaa kännissä autolla jonkun hengiltä?

    VastaaPoista
  2. Todennäköisesti ei istu. Riippuu mielentilatutkimuksesta tässä tapauksessa.

    VastaaPoista