tiistai 30. joulukuuta 2014

Ajat oikean elokuvan eivät palaa

Peter von Baghista tulee minulle ensimmäisenä mieleen Kolmostelevision elokuvaesittelyt 80- ja 90-lukujen taitteesta. Von Baghin persoonallinen ote jäi hyvin mieleen, vaikka tuolloin en kaikkia hienoja sivistyssanoja taitanutkaan.

Nykyisin on turha haaveilla, että yhtäkään elokuvaa vaivaannuttaisiin avaamaan katsojille. Elokuviakin tosin tulee lukemattomilta kanavilta jatkuvana virtana, kun ennen jokainen tv-elokuva oli elämys sinällään.

Lue lisää kirjallisuusblogistani. 

2 kommenttia:

  1. Nyt jo edesmenneen Peter von Baghin muistoa kunnioittaen voi sanoa, että hän oli loistava puhuja jonka rauhallinen ja luottamusta herättävä puhetyyli olisi saattanut nostaa hänet jopa valtionpäämieheksi mikäli olisi vaan ollut poltitiikasta yhtä kiinnostunut kuin elokuvista.

    Harmi että monia suurmiehiä osataan arvostaa vasta poismenon jälkeen. Bagh on toki suomalaisen elokuvahistorian tärkein henkilö ja erittäin työteliäs ja aikaansaava mies, jota moni ihaili ja kadehti.

    Mennyt, mutta elää.

    VastaaPoista
  2. Yleensä joo paljon esillä oleva ja mielipiteitään kertova joutuu kateellisten kohteeksi. Von Bagh on ulkomailla tosi arvostettu, toki oli sitä myös kotimaassakin tavallisen kansan silmissä.

    VastaaPoista