maanantai 1. joulukuuta 2014

Taipaleenjoella

Talvisota alkoi 75 vuotta sitten. Liekö mikään muu yksittäinen asia vaikuttanut yhtä paljon suomalaiseen sieluun. Muistelut ovat vähentyneet vaikkapa kymmenen vuoden takaisesta. Johtuen osittain siitä, että talvisodan veteraanit alkavat olla vähissä. Uutispätkä säilyttävät menneen. Tässäkin videossa tykkien jyly kuulostaa ilotulitusraketeilta, mutta ihmisiä siellä on ampumassa ja tykien jylyä vastaanottamassa. Voi vain kuvitella minkälaiselta tätä on tuntunut kuunnella kotirintamalla radiosta, kun oma rakas saattoi olla tuolla Taipaleenjoella.

4 kommenttia:

 1. Jos ei uni tule yöllä, niin kannattaa hakeutua johonkin rauhalliseen paikkaan ja avata radiosta yle puhe. Hyvällä tuurilla saattaa ohjelmassa olla vanhojen sota-aikaisten radiolähetyksen uusintoja. Voi vain ihastella kuinka hienosti ns vanhan kansan ihmiset osasivat puhua. Kerronta ja sanojen käyttö on niin paljon elävämpää kuin nykyaikana. Jotenkin nykyaikana toimittajien puhetaidot ja tarinankerronta ovat taantuneet todella pahasti. Onko niin että elämme nykyajan 24/7 tietoyhteiskunnassa, mutta eri nykymediat ovat vieneet meiltä tarinaniskennän ja kuuntelemisen taidon.

  Suomen Yleisradion toimintaa voisi vielä kommentoida senverran että kyllä vetää surulliseksi tuo ylen nykytila. 99% Ylen toimittamasta materiaalista pelkkää huttua ja tuntuu aivan uskomattomalta yleveromarkkojen tuhlailulta nuo kaikki nyky-ylen toimittamat pökäleet. Oikeastaan koko yleisradio nykymuodossaan voitaisiin lakkauttaa ja ainoastaan teksti-tv:n, yle puheen jääkiekkokierroksen ja merisään voisi jättää jäljelle.

  VastaaPoista
 2. Mä kuuntelen aika vähän radiota. Oikeastaan vain autossa ja mökillä. Se on kai se kiire tai kiireen tuntu, mitä ei ennen ollut ihmisillä.

  VastaaPoista
 3. Vaikka Ylekin on siirtynyt osittain soittolistan käyttämiseen (mitä ohjailee musiikkipäällikkö Jorma Hietamäen henkilökohtainen musiikkimieltymys), niin Radio Suomesta tulee mm. Bluesministeri, Kantritohtorin juurihoitoa, Cafe Tropical ja Euroopan taivaan alla. Mainittujen ohjelmien musiikkia ei voi kuulla kaupallisilta kanavilta. 60-, 70-, 80- ja 90-lukujen musiikkitunti ja artistitunti yöaikaan ovat myös mitä loistavinta viihdettä yökyöpeleille ja muiden ohjelmien tavoin kuunneltavissa Areenasta.

  VastaaPoista
 4. Niin kai kaupalliset radiot hoitavat enemmän soittolistoilla homman. Aamushowt taitavat niille olla se juttu.

  VastaaPoista