torstai 8. tammikuuta 2015

Je suis CharlieSanotaan, ettei uskonto tapa, ihmiset tappavat. 
Uskonto tappaa, koska ihmiset uskovat, 
että täytyy tappaa, koska he luulevat, 
että uskontoa voi loukata.
Uskonto ei ole elävä, ei se tunne, 
ei se tunne kipua, ei se vihaa, ei se rakasta.
Ihminen kyllä.

Mitä miettivät miehet ampuessaan. 
Sankaruutta, vihaa vai kostoa?
Miten voi kostaa ihmiselle, jota ei edes tunne.
Kertokaa se.

En usko, että mitkään sanat lohduttavat Pariisia. 
Kukaan ei hyväksy tappamista, vihaa tai kostoa.
Kertokaa se Pariisin asukkaille.

Meidän on pelättävä, meidän on taisteltava, kirjoitetaan.

Kuka meidät tappaa, 
ihmiset, jotka ovat eläneet kanssamme.
Miten he voivat vihata meitä?
He vain vihaavat.

Ja miten taistelet sellaisia vastaan, 
jotka piiloutuvat ja tappavat, 
koska ajattelet väärin, 
et ajattele, kuten he haluaisivat.

Piirros on heille pelottavampi kuin sotilaat aseineen.
Sotilaita pelätään, vaikka heidät voi voittaa.
Vapautta ja sanaa ei.
Rohkeuttakaan ei.

Älkää alistuko vihan sotilaille.

2 kommenttia:

 1. Sananvapaus on ok silloin, kun se sopii länsimaisiin tarkoitusperiin. (Ja kyllä, en hyväksy väkivaltaa asioiden ratkaisukeinoina)

  1988, Kristuksen viimeinen kiusaus;

  Iskuja elokuvateattereihin Ranskassa (lähde: wikipedia)

  Ranskassa kristityt ääriliikkeet suorittivat sarjan terrori-iskuja elokuvaa esittäneitä teattereita vastaan. Ryhmät pyrkivät estämään sisäänpääsyn elokuvateattereihin ja katsomaan meneviä ihmisiä pahoinpideltiin. Haju- ja kyynelkaasupommeja räjäytettiin saleissa ja katsomoissa. Murheellisin ja tuhoisin oli katolisen fundamentalistiryhmän suorittama terrori-isku pariisilaiseen Saint Michel-elokuvateatteriin. Ryhmän jäsenet sytyttivät teatterin palamaan palopommilla kesken näytännön 22. lokakuuta 1988. Teatterissa olleista ihmisistä 13 loukkaantui, yksi hengenvaarallisesti. Pariisin arkkipiispa kardinaali Jean-Marie Lustiger vastusti elokuvan esittämistä näkemättä sitä, mutta kehotti ääriliikkeitä pidättäytymään väkivallasta.

  Iskut vaikuttivat elokuvan levitykseen Ranskassa. 30 teatteria 50:stä lopetti elokuvan näytännöt ja kaavailtu katsojamäärä jäi 170 000 odotetusta puolesta miljoonasta katsojasta. Äärikristityt kokivat saaneensa voiton ja siirtyivät tekemään iskujaan Claude Chabrolin elokuvaa Naisten asioita esittäneitä teattereita vastaan. Yhdessä kyynelkaasupommihyökkäyksistä kuoli yksi katsoja sydänkohtaukseen etsiessään ulospääsyä teatterista.

  Muutama kommentti Ylen tuottamasta Mannerheim -elokuvasta, jossa marsalkkaa esittää tummaihoinen kenialainen Telly Savalas Otieno (lähde: Uusi Suomi)

  Lauri Kivinen. Uskon, että Mikael Jungner ei olisi hyväksynyt tätä ohjelmistoon.
  Toivon, että tässä mennään niin pitkälle, että Yleisradion hallintoneuvosto kokoontuu käsittelemään tätä ilmiselvää herjausohjelmaa.

  Täysin käsittämätöntä. Ajakaa koko YLE alas samantien jos tälläistä heidän toiminta on. Ihmisten pitää nousta barrikaadeille ja tuomita YLEn toiminta.

  Senhän olisi pitänyt olla islamilainen miehestä naiseksi leikattu mustaihoinen vammainen.
  Näin olisi otettu vähemmistöt kunnolla tasa-arvoisesti huomioon.
  Odotan innolla Ylen seuraavaa hanketta Kekkosesta ja ehdotan madonnaa esittämään Kekkosta.

  Kivinen on kommunisti? Enpä olisi uskonut. Ylen Hallituksen on hänet heti erotettava syyllisenä maan Sankarin törkeään rienaukseen!

  Suomen Presidentti Mannerheim oli valkoisten ylipäällikkö kansalaissodassa.
  Mitenkäs tämä asia on huomioitu ? Onko tämä nyt niin sanottua mustaa valkoisella ?
  Selvää historian väärentämistä tässä nähtävissä. Sitten joku voisi 100 vuoden päästä sanoa, että katsokaa nyt propagandafilmistämme, että afrikkalainenhan tuo Mannerheim oli, joka käyskenteli Afrikan Siperian heimojen keskellä ja otti osaa Mantsurian Afrikkalaisten mustaan sotaan... Sen jälkeen kun muu historiallinen aineisto, se aito, on tuhottu... Pyhäinhäväistys. Mies joka tapasi Hitlerin.. Kyllä nyt jokin mättää ja todella pahasti. Ei minulla ole afrikkalaisia vastaan yhtään mitään, siellä oli aikanaan hienoja kuningaskuntia, joista monikaan tuskin on kuullut mitään.. Mutta historiallinen elokuva, sen pitäisi olla mahdollisimman totuudenmukainen.
  Tästä tulee taas Turkka-Krohn-Bäckman-sarjan ohilyöntipropaganda shaisea. Ei katso kuin sosiaalidemokraatit, vasemmisto ja vihreät. Vaikka Mannerheim itse oli juurikin toisella puolen, ainakin ennen Talvisotaa. Selvä herjauselokuva, ihan selvä.. Odotan innolla, kun vasemmistolaisista presidenteistä tehdään vastaavaa.

  YLEä pitää valvoa ja johtaa eduskunta. Sille ei saa antaa riippumatonta ja mielivaltaista roolia. YLE vain tuottaa valtion peruspalvelun kansallisen radio- ja TV-yhtiön roolissa. Yhtä hyvin palveu voitaisiin tuottaa toisessa yrityksessä. Sen budjettia ja toimintaa tulee ohjata tai budjetti ja toiminta riistäytyy käsistä.

  Juutalaisten manipulointia !?

  Ehkä elokuvasta tulee ennakkotapaus, jonka mukaan jatkossakin saa taiteen nimissä rienata mitä tahansa.

  VastaaPoista
 2. Itsekään en lähtisi ehdon tahdoin loukkaamaan kenenkään uskontoa oli se mikä tahansa. Tosin en terrorihyökkäyksiäkään hyväksy. Toi Marski-elokuva oli mielestäni vain helvetin huono.

  VastaaPoista