sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Lupaatte vaan

Hyvää uutta vuotta 2015. Silmiini ovat taas iskeytyneet uuden vuoden terveyshaasteet, joita joka paikka on pullollaan. Löytyy sataa päivää, ellei tuhattakin päivää ilman alkoholia. Ihmiset lupailevat myös liikkuvansa, syövänsä yms. päläpälä. Useimmilta loppuu usko jo tammikuun jälkeen.

Mitään pahaa terveellisessä elämässä ei ole. Saahan sitä viimeistään kymmenen dementiavuotta vanhainkodissa lisää, jos ei muuta. En lähtisi vain syyllistämään ihmisiä, jotka syystä tai toisesta viettävät epäterveellistä elämää. Sehän on heidän omavalintansa näinä aikoina kuin terveilykin. Jokaisella on tieto tehdä itsellään mitä haluaa.

Terveyshaasteisiin, ellei suoranaiseen hysteriaankin tuntuvat tarttuvan vain ne, jotka pitävät itsestään muutenkin huolta. Tai sellaiset ihmiset, jotka haluavat antaa itsestään kuvan säntillisenä ja tehokkaana pikkukansalaisena.

Nytkin "elämänsä muuttaneet" kuntoilijat polkevat huhkien jossain kuntopyörää. Onnea vain heille. Niinhän ne lupaavat, että onni ja uusi elämä aukeaa vain kuntoilemalla. Toivotan onnea silloinkin, kun into lopahtaa.

Minä en lupaa mitään täksikään vuodeksi. En tiedä, mitä minun pitäisi luvata. Olen aika vieraantunut kaikista tiettyihin juhlapäiviin liittyvistä perinteistä. Elän jokaista päivää omana erikoisena päivänään, vaikka päivät välillä ovatkin samanlaisia.

Sehän on sellainen sanontakin, että lupaat vaan.

6 kommenttia:

 1. en oo oikeastaan ikinä ymmärtänyt uuden vuoden lupauksia, että mikä niiden järki on..mutta jokainen tyylillään.
  onni ja uus elämä ei välttämättä millään kuntoilulla aukea. eiköhän siinä paina pidemmän päälle ihan muut asiat...kuntoilla voi vaikka millä mitalla, mutta jos on onneton, niin ei siinä kuntoilut auta..

  VastaaPoista
 2. On myös semmoinenkin sanonta, että "Terve sielu terveessä ruumiissa", joka pitää aika hyvin paikkansa. Itsestään huolta pitäneet tuntuvat myös potkaisevan tyhjää kertalaakista, kun taas rapakuntoiset kituuttavat viimeiset vuodet letkuissa, pyörätuolissa ym. vähemmän arvokkaalla tavalla. Ja jos viittaa kintaalla terveellisille elintavoille, niin onko silloin oikeutettu valittamaan vaivoistaan tai siitä, että on niin helvetin vaikea päästä lääkärin vastaanotolle?

  VastaaPoista
 3. Jokainen saa minusta elää tyylillään. Jos haluaa kuntoilla siitä vaan, mutta jos ei, on siihenkin oikeus.

  VastaaPoista
 4. Kuules esa, lupaa tehdä yksi hyvä teko joka vuoden päivänä, niin hyvinvointi ja menestys kulkekoon kanssasi.

  VastaaPoista
 5. No jaa, enpä usko täysin tuohonkaan. Hyviä tekoja olen elämässäni tehnyt, mutta mitään paratiisia ei ole.

  VastaaPoista
 6. niin kukapa sitä jaksaisi tehdä hyviä tekoja jokisena vuoden päivänä, ei tänne lisää tekopyhyyttä tarvitaan..paratiisia ei ole eikä tule varmaan ihan lähitulevaisuudessa...silti voi olla ihan oman näköistä elämää ilman laupias samarialaisen viittaa..;)

  VastaaPoista