lauantai 21. helmikuuta 2015

Nilsiän öljysheikki ja muita tarinoita

Vielä 1980- ja 1990-luvuilla Suomesta löytyi omalaatuisia hahmoja. Tai ainakin he pääsivät vielä julkisuuteen. Tänä päivänä Nilsiän öljysheikki vaiettaisiin kuoliaaksi tai kuskattaisiin hoitoon. Mieleen muistuu myös Sir Vili.

Yleensä väitetään, että ennen Suomessa ei ymmärretty erilaisuutta ja erikoislaatuisia persoonia. Minusta tuntuu, että asia on päinvastoin. Ettei enää ymmärretä kylähulluutta pätkääkään. Ihmiset valittavat salamana viranomaisille kaikesta erikoisuudesta. 

Itse jos vielä löytäisin Nilsiän öljysheikin kaltaisia hahmoja Suomesta, menisin salamana tekemään juttua.


2 kommenttia:

  1. Sukulaiseni asuu Nilsiässä ja sain kuulla hauskoja ja vähemmän hauskoja tarinoita miehestä. Nilsiän öljysheikki oli bisnesmiehiä, ei esiintynyt sheikin asussaan kuin maksusta. Viisaasti laittoi omaisuuden vaimon nimiin, ettei häneltä voinut myöhemmin vaatia mitään. Onnistui mm. saamaan päällystetyn tien sinne lähelle muiden maanomistajien maksaessa hänenkin osuuden. Mainosti mm. tavallista moottoriöljyä parannusaineena: hänellä oli pitkä lista, mihin se öljy auttoi. Kun joku meinasi kuolla juotuaan öljyä, hommalle tuli piste.

    VastaaPoista
  2. Eihän tuo mikään tyhmä mies ollut. Ihmiset kuvittelivat naureskelevansa sille, mutta otti naureskijoilta rahat. Harmi, että jotkut todella uskoivat jäteöljyn parantaviin vaikutuksiin.

    VastaaPoista