maanantai 20. huhtikuuta 2015

Mitäs mieltä eduskuntavaaleista?

Eduskuntavaalit ovat ohi ja kuten aina, toisten mielestä maa on perikadon partaalla ja toisten mielestä se nyt pelastuu. Totuus lienee puolivälissä.

En oikein ymmärrä sellaista kiukuttelua, että ihmiset ilmoittavat irtisanoutuvansa vaalituloksen jälkeisestä Suomesta. Asiat eivät aina mene niin kuin itse haluaa. Lapsellista, ihmiset ja heidän arvonsa ovat erilaisia. Suomi on nyt jo niin syvässä jamassa taloudellisesti, että johdon on vaihduttava. Nyt vain pulinat pois ja oikeasti yhdessä rakentamaan Suomea.

En oikein ymmärrä niitä väitteitä, että keskustavetoisesta hallituksesta tulisi jotenkin supervanhoillinen. Persutkin joutuvat lieventämään jyrkimpiä mielipiteitään jo siitä syystä, että hallitusvastuussa todellakin ollaan vastuussa ja kompromisseja tehtävä.

Demareiden olisi syytä jäädä oppositioon. Se on heille ainoa keino estää itseään luisumasta isosta keskisuureksi puolueeksi. He näyttävät kuitenkin hävinneen persuille taistelun duunariväestön äänistä. Veikkaankin, että kokoomus sinne hallitukseen menee jälleen. Eriasia, onko heillä mitään uutta annettavaa. Heillä ei vain ole enää siellä isäntämiehen ääntä käytettävissään.

Itse olin työtehtävissä persujen ja demareiden vaalivalvojaisissa. Näissä vaaleissa koettiin kerrankin yllätyksellinen käänne, kun ennusteet eivät pitäneet oikein paikkaansa.

Persut tulivat takaisin, vaikka tappiota jo ennakoitiin. Pettymyksen vaihtumisen iloon paikan päällä aisti hyvin. Demareilla oli luovutustunnelma jo ennakkoäänien jälkeen, vaikka tilanne ei vaikuttanut silloin vielä katastrofaalisilta. Demarit näyttäisivät kaipaavan innostavaa johtajaa.

5 kommenttia:

 1. Vasemmistosiipi sai mitä tilasi, mutta en ymmärrä Kokoomuksen suosiota: ovat olleet mukana kahdessa viimeisessä hallituksessa ja mitään konkreettista eivät ole saaneet aikaan. Stubb toki puhuu kauniimmin kuin Rinne. Kun nyt näyttää siltä, että Kepun ohella Persut ja Kokkarit menevät hallitukseen, niin täytyy toivoa, että Persut lyövät vähän jarrua: muuten on työläisillä tiukat paikat ja lakkoaseen käyttö madaltuu.

  VastaaPoista
 2. En minäkään keksi Kokoomuksen suosioon muuta kuin uskolliset äänestäjät. Vasemmisto ei ilmeisesti löydä uusia kannattajia edes kuolleiden tilalle.

  VastaaPoista
 3. itselle tuli kyllä pettymyksenä tuo persujen kannatus..keskustan Sipilältä en kyllä odottaisi ihmeitä ja ylipäänsä tulevalta hallitukselta..harmi, ettei vihreät menestynyt...

  VastaaPoista
 4. Kansa äänestää niin kuin äänestää. Osaa kansasta persut edustavat ja nähtävästi näin jäädäkseen. Vihreissä on hyvääkin, se ydinvoimaan takertuminen vain on väsyttävää.

  VastaaPoista
 5. itelleni tuli semmonen olo vaali tulosten jälkeen, että piilo persu kannattajia on enemmän kuin olisin veikannut..on varmaan moni joka ei uskalla myöntää kannattavansa persuja..oli miten oli..

  VastaaPoista