lauantai 13. kesäkuuta 2015

Osallistuisitko säästötakoisiin, jos ei ole pakko

Yksi käsittämätön käänne näihin Suomen hallituskuvioihin liittyy. Pääministeri Sipilän toive siitä, että varakkaammat vapaaehtoisesti osallistuisivat säästötalkoisiin. Ei taida kyllä tällä planeetalla onnistua. Harva tulee rikkaaksi sattumalta, sen eteen on nähty vaivaa. Miksi varakas ihminen antaisi omaisuuttaan vapaaehtoisesti pois. Ihminen ei vain toimi näin.

Vähemmän varakkaammilta otetaan halusivat tai eivät. Näin yhteiskunta toimii. Mielestäni Suomessa on myös käytetty hyväkseen sosiaalipalveluja, toivottavasti sellainen loppuu. Kepulityypit vain pärjäävät aina. Huonommin taitaa edelleen käydä niille, jotka vähiten itsestään onnistuvat pitämään meteliä. Tuota meteliä sen sijaan pitävät ne, joilta viedään oikeus viedä lapsi päiväkotiin koko päiväksi, että itsellään olisi mukavampi olla kotona.

Itse olen keskituloinen, enkä usko verotus osaltani kovin radikaalisti alenee. Yksin asuva ihminen kun taitaa olla niitä yhteiskunnan lypsylehmiä. Valitettavasti. Mutta pärjään, huonomminkin voisi mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti