Puolesta vai vastaan? Muuta vaihtoehtoa ei taida olla?

Olen jo nyt hieman jälkijunassa, mitä tulee kansanedustaja Olli Immosen kirjoituksiin. Nythän mies on jo etelässä kohua paossa. Kaikki varmaan jo tietävät mistä oli kyse, joten mitä sitä enää kertaamaan.


Mietin vaan, että kuinka staattisesti kansat ovat loppujen lopuksi pysyneet paikoillaan. Kansathan vaelsivat ja vaihtoivat paikkaa koko maailmassa aivan viime aikoihin asti. Jotkut kansat tuhottiin tyystin tieltä, kuten intiaanit ja useimmiten minkäkin mantereen alkuperäisasukkaat. Euroopasta matkustettiin ympäri maailmaa paremman elämän perään.

Sama tapahtuu nyt muualta maailmasta Eurooppaan, vaikka sadan vuoden mittakaavassa Eurooppa lienee hiipuva maanosa. Vauraus kuitenkaan tuskin Euroopasta täysin katoaa. Sen ratkaisevat jo ilmasto-olosuhteemme, jotka ovat suotuisat.


Nythän rajat ovat sulkeutuneet, vaikka esimerkiksi Euroopassa niiden väitetään olevan auki. No, tietenkin vain EU-kansalaisille. Ensimmäistä kertaa aitaa löytyy niin Usan ja Meksikon rajalta kuin kai kohta Euroopankin rajapyykeiltä. Nehän eivät tunnetusti pysäytä, jos tahto aidan toiselle puolelle on kova niin kuin näyttää olevan.


Sellaista Olli Immosen kaipaamaa yhtenäistä Suomen kansaakaan ei taida oikein enää koskaan tulla. Jos sellaista on koskaan ollutkaan. Etniseltä alkuperältään toki suomalaiset ovat edelleen varsin yhtenäinen kansa verrattuna moneen muuhun Euroopan maahankin.


Mutta Suomeen on ollut virtaa jo satoja vuosia. Se vain on käynyt huomaamattomammin. Moni suomalainen yritys perustettiin aikanaan ulkomaalaisen toimesta. Silloin tulijat tulivat toki Euroopasta. Nythän maahanmuuttoa eniten vastustavat kai kokevat muualta kuin Euroopasta tulevat maahanmuuttajat.


Itselläni ei ole sellaisia harhakäsityksiä, että maahanmuutto olisi täysin ongelmatonta. Jos joku niin ajattelee, niin ihmettelen. En kyllä näe maahanmuuttoa pelkästään ongelmanakaan. Esimerkiksi Helsinki on huomattavasti värikkäämpi paikka kuin vaikka 20 vuotta sitten.  Löytää esimerkiksi ravintoloista muutakin ruokaa kuin makkaraperunat.


En hyväksy Immosen puheita, en oikein edes päässyt kiinni koko tekstinpätkään. Siinä ei oikein ollut mitään tolkkua. Miksi hän muuten kirjoitti sen englanniksi, jos kerran kaipaa vanhaa-Suomea takaisin.


Se tässä on taas nähty, että Suomessa on melkein kaikissa asioissa nykyisin vain kaksi jyrkkää kantaa. Joko puolesta tai vastaan. Silloin ainakin jos kyse on maahanmuutosta tai homoavioliitoista.

Kommentit

  1. Immosen kirjoitus on itsessäni herättänyt paljon kysymyksiä. Kysymykset ovat: keitä vastaan on taisteltava? ja mikä on se "voitto" mitä hän tavoittelee? Mikä mahtaa olla Immosen pahin skenaario/ pelko?

    Monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara, kuten esim. erilaiset ruokakulttuurit,(kuten mainitsit) taide, musiikkielämykset jne. Ja kyllä se sosiaalinen pääoma, jota monikulttuurisuus tuo mukanaan, on myös voimavara. Toki maahanmuuttoon liittyy edelleen ongelmakohtia ja haasteita, esim. kotouttamispolitiikkaan. Mutta sitä, en ymmärrä, miten Immonen esim aikaisemmissa kirjoituksissa aina tuo esillä radikalisoitumisen, luomalla suuria uhkakuvia ja yleistää yhdellä ääriliikkeellä kaikki samanlaisiksi. On totta, että se on uhka koko Euroopassa ja maailmalla, mutta vihan lietsomisella ja pelon ilmapiirillä ei kyllä luoda dialogiaa..
    en minäkään tuota immosen kirjoitusta osaa tulkita täysin, koska sen ajatusmaailma on niin vieras.

    Jotenkin herää ajatus siitä, että kuinka pelottavaa on, jos on muita, jotka puoltavat Immosen kirjoituksen, sillä se kertoo aika karusti asenneilmapiiristä...vaikka onhan se positiivista, että mielenosoitukseen(meillä on unelma) osallistui ennätysmäärä ihmisiä, niin silti, mikä ajaa ihmisen kirjoittamaan tuollaista ja ketkä oikeesti uskovat samaa kuin Immonen ja miksi?
    Tuosta monikuttuuri termistä on lehdissä kirjoitettu vaikka mimmosia m'ääritelmiä eri tahoilta, ärsyttävyyteen asti. sanoilla kikkailuja.
    aikamoista murroksen aikaa elämme...toiv. vihan lietsomisen sijasta päästäisiin oikeisiin vuoropuheluihin ilman vastakkainasettelua "me ja Mamut tai "he ja "ne"...saas nähä...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit