maanantai 14. syyskuuta 2015

Ei vieläkään lakossa

Mietin tässä, että en ole koskaan elämässäni ollut lakossa. Enkä ole sitä perjantainakaan, koska toimittajat eivät kuulu lakon piiriin. Ja harvanpa ammattiryhmän lakkoilulla onkaan vaikutusta nopeasti, kuten kuljetusväen ja kauppojen, jotka perjantaina lakkoilevat.

Mietin myös, että kuinka paljon lakkoilulla nykyään saadaan aikaan. Osan mielestä lakkoilu on suorastaan paheksuttavaa. Jokainen tietää keiden mielestä. Lakkoilu on mielestäni työntekijöiden oikeus. Jos saa ei lakkoilla, ihmisille voi tehdä ihan mitä tahansa. Se on aina eriasia, onko lakoilla saatu haluamansa. Viime aikoina tuskin ei.

Sitä kukaan ei voi kieltää, että nyt tämän hallituksen aikana myös palkansaajat joutuvat kärsimään. Ennenhän säästöt ovat kirpaisseet työttömiä ja muita, jotka ovat etuuksien varassa. Räikeää on, etteivät rikkaat ole joutuneet niihin talkoisiin mukaan. Ehkä heillekin on luvassa jotain. En tiedä.

Perussuomalaisille leikkaajapuolueena oleminen ei tiedä hyvää seuraavissa vaaleissa. Kukaan tuskin edes oletti kokoomukselta ja keskustalta lämpimiä otteita, mutta persujen kannattajakunta tuskin unohtaa kiristyksiä. Vaikka hallituksessa kukaan ei säily koskemattomana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti