maanantai 21. syyskuuta 2015

Miksi ihmeessä kolmas Tuntematon?

Näyttää siltä, että kolmas Tuntematon sotilas-elokuva toteutuu kuin toteutuukin. Sille ei ole käymässä kuten surullisen kuuluisalle Mannerheim-elokuvalle.

Totta puhuen, Tuntematon sotilas yhdistää kansaa enemmän kuin Mannerheim. Yhä tänä päivänäkin Mannerheim ei ole koko kansan sankari, vaikka hänestä on sellaista leivottukin. Tuntemattomalle on myös valmiit markkinat toisin kuin kansainväliseksi elokuvaksi yritetty Mannerheim. Marsalkka on kuitenkin tämän päivän Euroopassa jo Suomen ulkopuolella varsin tuntematon hahmo.

Moni on ihmetellyt, että miksi ihmeessä kolmas elokuva Tuntemattomasta sotilaasta. Niin, he ihmettelijät ovat tainneet unohtaa, että monesta muustakin klassikkokirjasta on tehty enemmän versioita kuin Tuntemattomasta sotilaasta. Aina uusi tekijä löytää jotain uutta, vaikka perussetti pysyykin samana.

Tuntematon on myös harvinaislaatuinen kirja siitä, että se on iskostunut niin syvälle jopa tämän päivän arkielämään. Näin toden totta miespuolisen kansanosan kohdalta.

Mollbergin versio oli kyllä jo varsinainen taidonnäyte, joten kolmatta ohjaavalla Aku Louhimiehellä ei ole helppo tehtävä, varsinkin kun hänessä on jotain samaa ehdottomuutta kuten Mollbergissa oli. Sinänsä olen tyytyväinen, että elokuvan ohjaa juuri Louhimies, muuta nykyohjaajaa ei oikein tule edes mieleen.

Jotkut ovat arvuutelleet jo elokuvan näyttelijöitä, mutta Louhimies panttaa nimiään mahdollisimman pitkään, sillä samalla asialla on pidetty elokuvaa ihmisten muistissa jo kaksi kertaa aiemmin. Näyttelijät varmasti itse suorastaan hinkuvat elokuvaan. Saa nähdä, pitäytyykö Louhimies suurimmaksi osaksi tuntemattomissa näyttelijänimissä kuin Mollberg vai marssittaako hän tähtinimet kehiin.

Odotan elokuvaa mielenkiinnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti