perjantai 29. tammikuuta 2016

Ja niin puhui Selänne...

Suomi on siitä jännä maa, että voit marssittaa vaikka minkälaista asiantuntijaa ja osaajaa kertomaan lehtien palstoille, miten asiat ovat tai miten niiden pitäisi olla. Ketään ei joko kiinnosta heidän sanomansa tai se ärsyttää hetken ja unohtuu.

Mutta sitten otti kantaa asioihin kansallissankari ja kiekkotähti Teemu Selänne. Kun hän tviittaili ja kirjoitti blogiinsa turvapaikanhakijoiden tekemistä raiskauksista helvetti oli irti. Ennen kaikkien suosikki ei ollutkaan enää kaikkien suosikki. Ja joidenkin suosikki entistäkin enemmän.

Sinänsä on arveluttavaa, jos joidenkin mielestä urheilija ei saisi sanoa mitään yhteiskunnallista tai kriittistä julkisesti. Se olisi varsin tyhmääkin, jos ajattelee, minkälainen julkisuusarvo Teemu Selänteen kaikilla sanomisilla on.

Sitäkin on arvosteltu, että Selänteen mielipide on henkilökohtainen. Se lienee jokaisella. Jos kaverin tytär tulee raiskatuksi turvapaikanhakijoiden toimesta, niin varmasti se koskettaa syvemmin kuin pelkkä uutinen lehdessä.

Jo viikkoja on käyty keskustelua seksuaalisesta ahdistelusta. Uskomatonta kyllä, lähtöasetelmat ovat yhä ne, että miksei tavallisten suomalaisten miesten tekemiin raiskauksiin puututa yhtä tiukasti kuin turvapaikanhakijoiden tekemiin raiskauksiin.

Jos turvapaikanhakijat ovat tehneet viimeisimmän tiedon mukaan 20 raiskausta niinkin lyhyen aikaa kuin he ovat Suomessa olleet ja heitä on noin 30 000, niin on se aika korkea luku. En tiedä, mikä on suhdeluku kun puhutaan tavallisista suomalaisista miehistä, mutta suhteessa suomalaiset miehet tekevät vähemmän raiskauksia. Siitä ei pääse mihinkään. Maahanmuuttajistakin raiskaajina korostuvat vain jokunen tietty lähtömaa.

Rohkenisin väittää, että nykyajan suomalainen mies käyttäytyy kokonaisuutena naisia kohtaa asiallisemmin kuin vaikkapa 70-luvun virkaveljensä, jolloin tytöttely ja puristelu oli taatusti arkipäivää. Varmasti sitä tapahtuu vieläkin. Ja uskoisin, että poliisi varsinkin suhtautuu seksuaaliseen ahdisteluun ja etenkin raiskauksiin herkemmin kuin ennen.

Vielä tuli mieleen sitten näistä miehen ja naisen välisestä suhteesta jo kanssa viikkoja vellonut keskustelu naisista, jotka terrorisoivat miehiään kotona. Vähättelevät, eivät kunnioita, saati anna lämpöä ja arvostusta.

Mielestäni naisilla on nykyisin kaikki avaimet käsissään parisuhteissa, joten miksi he eivät niitä käyttäisi. Valta taitaa todellakin olla heillä.

Toki tämä on vankka yleistys, koska on monia parisuhteita, jossa homma toimii, mutta epäilen, että nykyisin miehet ovat emotionaalisesti riippuvaisempia naisesta kuin naiset miehestä. Ennen nainen oli riippuvainen miehestä taloudellisesti, nykyisin ei enää senkään takia tarvitse pysyä yhdessä tai leikkiä rakastunutta.

Mutta mielestäni on omituista, että miehet tähän naisten valtaan vain alistuvat, eivätkä perää kunnioitusta. Syynä lienee pelko parisuhteen kariutumisesta ja että samalla esimerkiksi menettää lapset yms. Tai sitten suomalaiset miehet ovat yksinkertaisesti liian kiltteja parisuhteissa.

2 kommenttia:

  1. Tämä (Suomen) touhu alkaa mennä naurettavaksi. Jos sanot yhtä, olet fasisti-rasisti-natsi-sika. Jos sanot toista, olet vihervassari-suvakki-kukkatäti-homo. Ja nyt Naisasialiitto syyllistää niitäkin, jotka eivät julkisuudessa toimi tai ovat vain hiljaa: "Hiljaisuudelle on historiassa toinenkin määritelmä: "maltillinen" sivustakatsoja on ollut järjestelmällisesti historian karmeimpien tekojen mahdollistaja, ihmiskunnan kriisistä toiseen, Naisasialiitto Unioni kirjoittaa." (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/169955-tyrmays-tolkun-ihmisille-sivustakatsoja-mahdollistaa-karmeat-teot)

    VastaaPoista
  2. Joo. Alan itse olla aika kyllästynyt tämän päivän keskustelukulttuuriin. Tai oikeasti sitä ei edes ole.

    VastaaPoista