keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Trump ja valkoisen heteromiehen tuska

Nyt kun Donald Trumpin valinnasta maailman mahtavimmaksi mieheksi on kulunut jo viikko ja suurimmat intohimot valinnasta Suomessa jo laantuneet, rohkenen kirjoittaa minäkin muutaman rivin aiheesta.

Ensiksi minua ei Trumpin valinta yllättänyt. Enemmän olisin yllättynyt, jos näin ei olisi käynyt. Miksikö? Siksi, että kaikki olivat miestä vastaan. Siis ne, joilla valta ja voima on eli valtamedia, poliittinen eliitti, älymystö. Siis kaikki ne, joita se kouluttamaton valkoinen heteromies inhoaa.

Kohtaloonsa alistunut köyhä mieskin herää silloin äänestämään, kuten Usassa kävi. Kaikki muu kun on saattanut jo mennä. Vaimo, perhe ja aivan taatusti työpaikka.

Valkoiset, kouluttamattomat heteromiehet äänestivät eniten Trumpia, mutta tuskin he ainoita olivat. Hehän ovat pian Usassa, kuten Suomessakin vähemmistö, vaikka tuskin heitä koskaan puolustaa vähemmistöinnolla.

Uskomatonta kyllä, ylimielinen miljardööri oli se, jonka he tunsivat itseään lähimmäksi. Se, kertoo jotain siitä, miten kaukana poliitikot ovat kaukana köyhän ja kouluttamattoman arjesta. Aivan samoin on Suomessa. Tosin vaihtoehtona Trumpille oli Hillary Clinton, jolle valkoiset, kouluttamattomat heteromiehet olivat punainen vaate ja joita hän varmasti syyttää elämänsä loppuun asti uransa kruunun turmelemisesta. 

Se jää nähtäväksi, pystyykö Trump toteuttamaan uhkauksiaan muurista tai laittomien maahanmuuttajien karkoituksista tai mistään muustakaan. Häntä eivät tue edes oma puolue, eikä vastapuoluekaan. Valtaeliitti kun ei halua yllätysnimiä mihinkään ja nyt heillä on vihdoin poliittisen koneiston keinot torpedoida Trump.

Suomessa minua hämmästytti raivo, millä ihmiset suhtautuivat Trumpin valintaan. Pelättiin maailmanloppua ja kolmatta maailmansotaa. Trump tuntuu olevan joillekin kaiken pahan alku ja juuri, vaikka Clinton ei hänkään ole puhtoinen pulmunen.

Mistä tuo raivo Trumpia kohtaan syntyi? Yleisestä hysteriasta, yleisestä mielipiteestä, valmiiksi pureskellusta mielikuvasta Trumpista, jonka suurin osa purematta nieli. Suurin osa menee sen mukana, mitä muut ovat mieltä. Näin se vain toimii.

Mutta takaisin valkoisiin, kouluttamattomiin heteromiehiin. He ovat siitä mielenkiintoinen ryhmä, että he kantavat valkoisen miehen taakkaa, vaikka he eivät ole rikkaita, eivätkä he saa vaimokseen kaunista naista. He toimivat rikkaan valkoisen miehen sijaiskärsijänä, koska rikas valkoinen mies ei välitä, halveksitaanko häntä vai ei. Köyhälle valkoiselle miehelle ylpeys on ainoa, mikä hänellä on ja sekin on viety.

Joidenkin lohdutukseksi voi todeta, että valkoinen, köyhä kouluttamaton heteromies on katoava luonnonvara. Hän tulee katoamaan historian hämäriin. Maailma ei ole ollut koskaan hänen, eikä tule olemaan. Ehkä se oli heidän sen Trumpin valintapäivän ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti