keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Nauttimisen tuska

Kohta se on pääsiäinen. Taas kerran.

Tänään silmiini osui eräs lehtiotsikko, jossa näyttelijä Mikko Leppilampi ilmoitti, ettei osannut nauttia mistään. Sen enempää en tarinasta tiedä, koska en lukenut juttua.

Tuo on mielestäni eräs aikamme suurimpia ongelmia. Ihmiset eivät osaa heittäytyä ja nauttia. Ehkä meillä on vain liikaa aikaa miettiä ja odottaa jotain parempaa. Oli se sitten parempi ihmissuhde, työpaikka tai mikä tahansa.

Että se hetki ei vain riitä. Tai sitten ihminen itse ajattelee, ettei ole ansainnut nautintoa ja onnea elämäänsä. Joskus ennen suurimman osan ihmisten energia kai meni pelkkään selviytymiseen.

Miksi miettiä onnea ja siitä nauttimisesta, jos ei nauti ja ole onnellinen sekin on elämää. Ja elämä valuu ohi, jos ei siitä ota kiinni. Ei sekään kai ihmisestä tee pessimistiä, jos on sellainen, mitä on.

4 kommenttia:

 1. Aihe joka puhuttelee ja on puhutellut itseäni paljon. On totta että elämä helposti valuu ohi,jos ei osaa nauttia hetkestä. Onni ylipäänsä on minusta monimutkainen. Aiemmat kokemukset,oma luonne ja tempperamentti sekä odotukset ja toiveet vaikuttavat kovin elämästä nauttimiseen.
  Hetkessä eläminen ei onnistu kaikilta. Varmasti yksi ajamme isoimpia ongelmia.myönnän itse olevani kateellinen ihmisille ajoittain jos näen miten toinen osaa heittäytyä ja nauttia hetkestä.Pelkkä oma haluni siihen ei riitä.Joskus olen pystynyt mutta suurimmaks osaks se ei ole toteutunut.

  VastaaPoista
 2. nauttimisen tuskaan voi liittyä pelko siitä,että joutuu pettymään. Nautinto ja tuska kai liittyvät toisiinsa tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
 3. kyllä vaan.toivottavasti sitä voi opetella...

  VastaaPoista