torstai 28. joulukuuta 2017

Palkitaan tavallinen ihminen

CNN:ltä katselin erästä gaalatilaisuutta. Tässä tilaisuudessa ei palkittu glamourtähtiä. Periaatteessa ihan tavallisia ihmisiä, jotka olivat keksineet tai kehittäneet jotain, josta on ollut hyötyä kanssaihmisille.

Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka jaksavat ja haluavat auttaa ihmisiä, joita eivät edes tunne. Se on aika harvinaista pyyteettömyyttä maailmassa, jonka keskipisteessä se raha on tai ihmisten omat halut ja tuntemukset.

Moni näistä palkituista oli vielä itse muuttanut elämänsä suunnan ja sen jälkeen halunnut tehdä hyvää muille. Usein ihminen ajattelee eri tavalla, kun on itse kokenut vaikeita aikoja ja päässyt siitä ylös. Silloin ihminen vapautunee itsekkyydestä eri tavalla, kun silloin kuin kaikki on hyvin.

Ja voihan niinkin olla, että toisilla ihmisillä on enemmän empatiaa tuntemattomia kohtaan kuin toisilla. Näin täytyy ajatella, että onneksi. Kaikki ihmisiä ei valtaa katkeruus, eikä usko ihmisiin katoa, vaikka pettymyksiä ja turpaan on tullut.

Itse ehdottaisin vastaavanlaista gaalaa rakkaaseen kotomaahamme kuin tuolla Amerikassa. Presidentin mitali on laiha lohtu. Kyllä täältäkin löytyy yksityisiä ihmisiä ja järjestöjä, jotka haluavat auttaa. 

3 kommenttia:

 1. Jäikö joku palkituista erityisesti mieleen?
  Kuulostaa hyvältä että nimenomaan tavallisia ihmisiä palkitaan.

  VastaaPoista
 2. Yksi kaveri joo. Oli entinen ammattirikollinen ja huumeaddikti, joka nyt auttoi ongelmanuoria elämään kiinni autokorjaamolla.

  VastaaPoista
 3. On kyllä positiivista että löytyy ihmisiä jotka välittävät toisistaan ja haluaa aidosti vaikuttaa elämänlaatuun ja hallintaan.

  VastaaPoista