keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Haluatko presidentiksi volume 2018

Edellisten vaalien kohdalla taisin kirjoittaa, etten oikein tiedä, ketä äänestäisin. Pakko todeta taas sama presidentinvaalien suhteen.

Olen ollut tyytyväinen kyllä Sauli Niinistöön. Entisestä valtiovarainministeristä ja tehokkaasta leikkurista on kehkeytynyt koki kansan presidentti, joka ainakin ulospäin osaa olla kaikkia ihmisiä kohtaan kunnioittava. Karismaakin on onnistunut luomaan, vaikka ei mikään Kekkonen ole.

Mieleen on tullut myös, että voisi äänestää vanhaa änkyrää Paavo Väyrystä protestiksi. Mutta kun mies tuo jopa oman kirjansa vaaliväittelyyn, niin se vaan suo uskottavuutta. Ei siinä, etteikö hänellä olisi kokemusta esimerkiksi ulkopolitiikasta, mutta siitäkin on aikaa.

No Matti Vanhanen sitten. Hän osaa asiansa, mutta kun ei hänestä koko kansan miestä saa tekemälläkään. Ei hän sille itse voi mitään. Tosin ei Niinistökään mikään joviaali vitsimies ole. Hyvin Vanhanen on kyllä saanut vanhat kohuotsikot kansan mielestä unohtumaan.

Tuula Haatainen kuuluu sarjaan värittömästä värittömin, enkä oikein keksi, mitä edes sanoa hänestä.

Pekka Haaviston edellisten vaalien hurma on kadonnut tyystin. Liekö vaalipäällikkö edellistä heikompi.

Laura Huhtasaari kerää omiensa äänet. Mutta saako sitten muilta ääniä. Tylsä hän ei ole. Jos pääsisi toiselle kierrokselle Niinistön kanssa, voisi tietysti olla mielenkiintoinen loppukiri.

Nils Torvaldsista en osaa sanoa mitään muuta kuin että on ilmeisesti ainoa, joka avoimesti kannattaa Nato-jäsenyyttä.

Merja Kyllönen on räväkkä ja rempseä tyyppi, mutta en oikein usko hänen mahdollisuuksinsa. Toista naisehdokasta Haataista kyllä värikkäämpi.

Niin. Niinistöhän nämä vaalit taitaa viedä. Itse jännään sitä, kuka menee toiselle kierrokselle. Mutta ei näissä vaaleissa kyllä samanlaista hurmosta ole kuin edellisissä presidentinvaaleissa.

2 kommenttia:

 1. Totta turiset että hurmos kaukana näistä vaaleista.
  Minua kiinnostaa yllättävät yllättäjät...Huhtasaaren ulosanti ei ole kyllä ollut vakuuttavaa tai uskottavaa. Väyrynen on epäkiinnostava ja Vanhasesta ei saa tekemälläkään koko kansan pressaa.
  Haavisto on aikaisemmin kyllä vakuuttanut tietyiltä osin mutta nykyään ei oo tullut mitään uutta häneltä.
  Noista muista ehdokkaista en oo mitään mieltä.

  VastaaPoista
 2. Minusta olisu hienoa jos Niinistö ja Haavisto menisi toiselle kierrokselle. Vähän mielenkiintoa siis olisi,ettei olisi itsestäänselvä voittaja tämä N.

  VastaaPoista