maanantai 11. kesäkuuta 2018

Jälleen julkkis riisti henkensä

Julkkiskokki ja tv-persoona Anthony Bourdain riisti henkensä yllättäen. Tapaus järkytti monia. Bourdain tunnettiin maanläheisenä ja jalat maassa olevana miehenä, joka ei kiukun tai epätoivon puuskia saanut julkisuudessa.

Yllätys ratkaisusta oli monille vähän sama, kun näyttelijä Robin Williams yllättäen tappoi itsensä. Emme tässä vaiheessa tiedä, oliko Bourdainilla myös kohtalokas sairaus, kuten Williamsilla oli.

Bourdainilla oli rankka tausta takanaan. Päihdeongelmia ja lähes konkurssi. Niistä selvittiin. Mies kuitenkin vaikutti ohjelmissaan tasapainoiselta, vaikka olut ja tupakka maistuikin. Yleensä itsemurha tuleekin yllätyksenä. Ne, jotka itsemurhalla uhkailevat, eivät välttämättä sitä koskaan tee.

Mutta ihmisen täytyy rypeä todella mustassa synkkyydessä, että tappaa itsensä. Elonjäämisvaisto kun on ihmisen vaistoista suurin.

On surullista, miten yksinäinen ihminen voi olla. Bourdainillakin olisi ollut varaa kaikkeen mahdolliseen apuun, mutta hän päätti pitää kaiken sisällään. Viime aikoina on moni muukin julkkis päätynyt samaan ratkaisuun.

Raha ei tuo onnea, vaikka elämää se helpottaa. Näin voi todeta Bourdaininkin tapauksessa. Itselläni ei kyllä riittäisi rohkeus riistää omaa henkeäni. Haluan kuitenkin aina katsoa sen viimeisen kortin, vaikka sitä omasta mielestä ei enää olisi jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti