Kuka saa netissä haukkua kansat ja kuka ei?

Netti täytti kuulemma 30 vuotta. Näin sen täytyy kai sitten olla, vaikka en kenelläkään nähnyt 30 vuotta sitten.

Paljonhan tämä meidän aikaamme kuluttava värkki on sitten muuttunutkin. Siinä missä netin kiusallisempia ongelmia olivat ennen väkisin esiin pomppaavat pornosivut, niin nyt ihmiset keskittyvät netissä toistensa rääkkäämiseen muuten.

Tänään muuten mietin näitä harkitsemattomia nettikirjoituksia. Paljonhan ihmiset kirjoittelevat nettiin kaikenlaista, joko kännissä tai selvinpäin.

Selvinpäin lienee kirjoitellut eräs Hussein. Mietin tätä kansanedustaja Hussein Al-Tayeea. Ukko on kirjoitellut ja haukkunut lähes kaikki netissä rasistisesti ja miestä ei vaadita eroamaan.

Entäpä jos persu oli tehnyt saman? Halla-ahon kirjoituksista vaaditaan miestä tilille vuosien päästä. Eikä hän ole edes rauhanlähettiläs. Persua oltaisiin jos lähettämässä käräjille kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Luin hämmästyneenä netissä, kun jotkut ihmiset käskevät jättämään Husseinin rauhaan. Että ne kirjoitukset olivat nuoruuden töppäilyä. Entäpä jos samat törkeydet olisi kirjoittanut täysin suomalainen mies, joka nyt kertoisi muuttuneensa. Ei taitaisi anteeksiantoa kuulua. 

Niin, emme ole edes tasa-arvoisia netissä, mitä tulee rajoja hipoviin mielipiteisiin. Varsinkaan Suomessa.

Kommentit

  1. Minusta kaksinaismoralismin kulta aikaa eletään parasta aikaa. Ei ole oikeudenmukaisuutta useasti kuin nimellisesti. Netti on sekä mahdollisuuksien että uhkien paikka.

    VastaaPoista
  2. Kansanedustajaa ei käsittääkseni voida erottaa ellei häntä tuomita valtakunnanoikeudessa jostain rikoksesta valtiota vastaan. Jos kansanedustaja itse anoo eroa, sen myöntää hänelle eduskunta. Mielestäni ihmiselle pitää antaa mahdollisuus muuttua, kehittyä, tulla ihan toisiin aatoksiin kuin ennen, kääntää takkinsa ja vaikka alushousunsa. Hirveämpää olisi, jos ihminen ei koko elämänsä aika muuttaisi mielipiteitään eikä asenteitaan! Ja tämä koskee kaikkia ihmisiä olivatpa he herroja tai narreja! Terv. Pirjo

    VastaaPoista
  3. Musta vaan tuntuu, että tuota kehittymisen mahdollisuutta ei kaikille suoda.

    VastaaPoista
  4. Kai sekin asiassa painaa, että Hussein on julkisesti pyytänyt anteeksi, kun taas esim. Halla-aho allekirjoittaa yhä osan kommenteistaan ja on arvostellut oikeuslaitosta tuomiostaan.

    Ja totta kai, Husseinin tekstit pitää tutkia: ovatko ne kiihottamista kansanryhmiä vastaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit