Keikalla: The Dublin Legends Kulttuuritalolla 3.11.2019

Olen aina ollut irlantilaisen musiikin ja kulttuurin ihailija. Kahdeksan vuotta sitten piipahdin Dublinissa. Kirjoitin siellä myös runoja, joista osa päätyi viimeisimpään runokirjaani.

Niinpä kun ystäväni ehdotti menoa The Dublin Legendsin keikalle Kulttuuritalolle, olin tietenkin valmis lähtemään mukaan. Eikä irlantilainen folkmusiikki petä koskaan. The Dublin Legends pohjaa legendaarisen irlantisen poppoon The Dublinersin perinnölle.


Keikalla kuultiin seuraavat biisit. Itse en valitettavasti tunnistanut kaikkia biisejä, mutta irlantilaista musiikkia harrastava ystäväni tunnisti. Niinpä luotan häneen.

Keikan avasi instrumentaali Fermoy Lasses/Sporting Paddy, jolla Dublinerskin yleensä avasi keikan. Lisäksi kuultiin muun muassa. ikivihreät Galway Racers, The Ferryman, Black Velvet Band, Irish Rover, Seven Drunken Nights, All for me grog , The Fields of Athenry, McAlpine's Fusiliers, Dirty Old Town, Whiskey in the Jar, Wild Rover ja Molly Malone.

Olen ollut monilla keikoilla, jossa artistit eivät ole juurikaan innostaneet yleisöään. Vaikka Kulttuuritalo ei ollut lähellekään täynnä, tunnelmaa riitti ja yleisö lauloi ja taputti mukana. Irlantilaisen musiikin taika on siinä, että siinä ilo ja suru vuorottelevat. Ei sellaisesta musiikista voi olla pitämättä.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana voi mainita, kun kaverillani oli Dublinersin harvinainen vanha lp-levy ja irlantilainen banjonsoito-opas, niin bändin kaverit olivat otettuja ja halusivat kuvauttaa itsensä kaverini ja levyn sekä oppaan kanssa. 

Katso myös video keikalta Instagram-sivuiltani

Kommentit

Suositut tekstit