Rakkaus on aina kaupan viettelysten saarilla

En haluaisi kuulostaa vanhalta kalkkikselta, mutta jostain syystä en voi sietää joitakin tosi-tv-ohjelmia. Toisista taas nautin.

Yksi niistä joita en voi sietää on Temptation Island. Nyt kuulemma kilpaileva kanava tuo vielä Ex on the Beach Suomi-ohjelman, joka sekin perustunee pinnallisiin ja pettäviin ihmisiin. Ja onko vastaavia ohjelmia sitten vielä enemmänkin, en tiedä. Tilaustahan tällaisille ohjelmille täytyy olla, ei niitä muuten tehtäisi.

Minulle rakkaus on jotenkin pyhä asia. En ymmärrä miksi pariskunnat lähtevät testaamaan uskollisuuttaan johonkin ohjelmaan. Se saattaa olla haastavaa jo arkipäivässä, jos aitoa sitoutumista ei ole. Voiko mikään olla nöyryyttävämpää kuin tulla petetyksi tv-kansan edessä? En edes haluaisi kokeilla.

En ymmärrä, miksi sitten seurustellaan, jos ei haluta olla uskollisia? Se on tietenkin eri asia, jos joku pari yhteisymmärryksessä sopii avoimesta suhteesta. Itse en sellaisiin lähtisi. Jotakin sattuu aina.

Selasin, millaisia pareja ja "viettelijöitä" näihin ohjelmiin osallistuu. Näyttivät jopa kuvissa jo pinnallisilta sekä kovin nuorilta. Ehkä he ovat tunne-elämältään jollain tapaa vielä lapsia, eivätkä edes halua ymmärtää tekojensa seuraamuksia. Eikä heistä kukaan esittelyn perusteella erityisemmän sivistyneeltäkään vaikuttanut. Amerikan kielellä whitetrashilta.

Itse mietin jo sitä, minkälainen nainen lähtee tällaiseen kuvaan perse pystyssä porukassa? Itse en kyllä sellaisen naisen viettelemäksi haluaisi? Nainen, joka kertoo ottavansa 24-senttistä sujuvasti sisään esittelytekstissään?

Kuva: Nelonenmedia
Mutta eipä nämä viettelijämiehetkään nyt ehkä edusta turvallista isätyyppiä, joskin jollain tapaa vaisuja. Heidän ei tosin tarvinnut perse pystyssä poseerata.


Kuva: Nelonenmedia
Ei ole ihme, ettei Suomeen synny vauvoja, kun ollaan nautinnon ja pettämisen perässä. Ihmiset ovat kertakäyttökamaa ja lapsi taakka. Olenpa kuullut, että jotkut dumppaavat lapsensa edellisestä suhteesta lastensuojeluun, kun haluavat perustaa uuden perheen.

Kukaan ei kelpaa kuin sänkyyn tai hetken leikkikaluksi Tinder-leikeissä.  Aikomustakaan ei ole muuhun.

Mutta itse asiaan taas. Yksi ohjelmatyyppi ovat ne, joissa mennään naimisiin tuntemattoman kanssa tai tehdään lapsi tuntemattoman kanssa. No. Se ei ole sinänsä uutta. Joskus sata vuotta sitten tuskin tunsi ihmistä, jonka kanssa meni naimisiin, kun oli järjestettyjen avioliittojen aika. Yhden illan rakkauden hedelmiäkin on syntynyt aina.

Mutta miksi nykyaikana pitää muutenkin loppumattomiin erotilastoihin lisätä uusia eroja turhan takia? Ennen ei tietysti erottu.

Yksi nykypäivän ilmiö, joka minua ihmetyttää on tämä sugardating. Naiset, useimmiten nuoret, käyvät treffeillä rikkaiden miesten kanssa. Ja sitten kiven kovaan vielä väittävät, että kyse ei ole huoraamisesta, vaikka seksi ja raha vaihtavat omistajaa. Ei se nimi tosiasiaa muuta.

Taidan painua taas vanhojen kirjojen pariin.

Kommentit

Suositut tekstit