Katsottua: Tiger King: Tämän hullummaksi ohjelma ei enää muutu

Netflixin dokumentin ja reality-tv:n sekasikiösarjasta Tiger King ei kyllä enää ohjelma mene hullummaksi. Sen tapahtumia on edes vaikea kuvailla, kun se etenee hullusta tilanteesta toiseen.

Sen tapahtumat myös ovat totta kaikessa hulluudessaan ja sen keskellä seikkailee ehkä oudoin tv-hahmo ikinä, Joe Exotic. Homo, asehullu, kaksinnaija, joka pitää surkeassa kunnossa olevaa eläintarhaa tiikereineen ja leijonineen. Mies joka näyttää hirvitykseltä 80-luvun junttilasta. On olevinaan lempeä, mutta on häikäilemätön despootti.

Soppa on keitetty murhista, murhansuunnittelusta, valtavasta sekasorrosta ja kaikesta mahdollisesta. Jollain kumman tavalla soppa toimii. Sarjaa katsoo parhaimmalla tirkistelymoodilla.

Parhaillaan Joe istuu itse tuomiota yrityksestä tilata palkkamurha kilpailevan tiikereiden kasvattajan päänmenoksi. Hullua kyllä Joe on saavuttanut nyt haluamansa. Julkkiksen aseman, tosin hän on nettimeemien pilanteon kohde. Se tuskin häntä haittaa, jos tietää kuuluisuudestaan.

Exoticin perivihollinen on tiikerien suojelija Carole, joka tosin itsekin pitää tiikereitä kurjissa oloissa. Kaksinaismoralismia parhaimmillaan, mutta kun tekee kivat facebook-sivut niin ihmiset hölmönä lähettävät rahaa, kunhan kärsijöinä ovat eläimet tai lapset. Kaiken kukkuraksi Carolen on syytä epäillä tappaneen miehensä rahojen takia. Mutta Joen hän sai telkien taakse uuden miehensä kanssa.

Lisäksi tarinaan liittyy kolmaskin tiikerien kasvattaja, joka pitää samalla jotain omituista kulttia ja hänellä on haaremi naisia. Hullua kyllä, hän tuntuu silti porukan täysijärkisimmältä.

Eurooppalaisia kaikki tämä hämmästyttää. Täällä kun tiikereitä ei edes saa kuka tahansa pitää ja olemme tylsempiä hahmoja kuin villin lännen ihmiset. Amerikassa sekin onnistuu, että pidät vaikka simpanssia kotona. Sellainen kuva näistä tyypeistä jäi, että tiikerit olivat sivuasia  näiden luonnevikaisten ihmisten sekoilussa ja rahan sekä maineen tavoittelussa.

Sitten nämä hyväkkäät vielä saalistavat heikkoja ja elämänrikkomia takametsien nuoria ilmaiseksi hoitamaan tiikerinsä. Exotic vielä pyöräyttää naimisiin kahden miehen kanssa, kunnes toinen sulhasista ampuu huumepäissään aivonsa pihalle.

Ja tämä hyväksikäyttäjä-Exotic teetättää lisää tiikereitä vankeuteen saadakseen lisää rahaa, vaikka mankuvat olevansa tiikereiden pelastajia. Kaikenkukkuraksi ei kuulostanut edes ihmeelliseltä enää, että hän pyrki osavaltionsa kuvernööriksi. Only in America.

Kommentit

Suositut tekstit