Maailmanlopun odottajat eli koko maailma odottaa maailmanloppua

Yksi yö, kun en jälleen kerran saanut unta, katselin televisiosta Maailmanlopun odottajat -sarjaa. Siinä amerikkalaiset odottavat mitä moninaisempia teorioita kaaoksesta yhteiskunnassa ja siinä sivussa keräävät aseita, ruokaa ja kaikkea muuta pitääkseen ulkomaailman loitolla kodistaan.

Mieleen ei kenellekään tullut, että muita voisi auttaa. Ei ne pitää ampua ja haluavat aina pahaa. Heidän maailmankuvansa on jopa synkempi kuin minun.

Nämä odottajat ovat vieläpä perheellisiä miehiä, eivätkä mitään syrjäytyneitä, asehulluja kouluampujia. Siinä sitten koko perhe on mukana touhussa halusivat tai eivät. Usassa näillä odottajilla on nyt kissanpäivät. Lienevät lukittautuneet nyt bunkkereihinsa aseet tanassa koronaa ja mielenosoittajia vastaan.

Omalla tavallaan koko maailma odottaa maailmanloppua. Koska olette nähneet uutista, jossa joku asia menisi parempaan päin? Maapallo tuhoutuu ja kaikki on päin vittua. Sitten ihmetellään miksi kaikki kohta mussuttavat masennuslääkkeitä.

Kaikesta ajatellaan tapahtuvan se pahin vaihtoehto. No. Henkilökohtaisissa elämissä se usein tapahtuukin, mutta maailma ei tuhoudu hetkessä.  Ei edes yhteiskunta. Monethan elävät tutkimalla kaikki negatiiviseen suuntaan. Ei kai tutkimuksille olisi tarvetta, jos asioiden ajateltaisiin olevan liian hyvin.

Esimerkiksi tämä koronajuttu. Vain muutama kuukausi sitten ihmiset luulivat hysteerisinä puolet kansasta kuolevan. Suu vaahdossa vahdittiin muita ja mikään ei tuntunut riittävän, mitä hallitus ja muut viranomaiset tekivät. Nyt nämä samat ihmiset varailevat onnellisina etelänmatkoja.

Eivät ne uskonlahkot turhaan pelottele jäseniään maailmanlopulla. Ihmisillä on jokin syvälle rakennettu viehtymys maailmanlopusta ja jos itse on riittävän kiltisti, niin selviäisi sitten siitä. Jos maailmanloppu tulee niin eiköhän se vie kaikki.

Samalla tavoin normaaliyhteiskunnassakin pelotellaan ihmisiä. Jos et toimi näin tai näin, ajaudut tuhoon ja tuhoat muutkin siinä sivussa. Maailmanlopulla ja tuholla on hyvä pelotella ihmiset toimimaan niin kuin halutaan.

Kommentit

  1. Maailmanloppu kuuluu kristinuskon kummallisuuksiin, sillä jos olen oikein ymmärtänyt, niin tuomiopäivänä (eli maailmanloppuna) hyvät pääsevät taivaaseen. Eikö sitä pitäisi siis toivoa? Toinen on Juudas Iskariotin syyllistäminen: hän auttoi toteuttamaan sitä suurta suunnitelmaa, vieläpä Jeesuksen toiveesta.

    VastaaPoista
  2. Tuolla pidetään aina ihmisiä ruodussa, että vain alistuvat pääsevät taivaaseen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit