Ambulanssilla sairaalaan

Viime perjantaina jouduin soittamaan itselleni ambulanssin ensimmäistä kertaa elämässäni. Ja en ollut kännissä tapellut tai kaatuillut, todettakoot heti alkuun.

Keuhkot menivät aivan tukkoon ja taju lähti. Haavakin tuli päähän kaatuessani. Ambulanssi oli lopulta soitettava, kun ajattelin, että herääkö tässä sitten muuten seuraavana aamuna ollenkaan tai jos herää niin missä kunnossa.

Haartmanin sairaalan päivystysosastolla kaikki meni kyllä hyvin. Harvoin, jos koskaan, olen saanut yhtä paljon huomiota ja hyvää hoitoa. En ole tottunut passaamiseen tai muutenkaan hyvään kohteluun.

Alussa olo surkea, hyvä kun henki kulki. Mutta vähän orpo oli siellä osastolla oli vanhusten kanssa, jotka olivat yllättävän levottomia öisin, ettei nukuttua saanut, vaikka nukkuminen oli muutenkin vaikeaa, kun oli vaikeaa hengittää.

Nyt olen jo kotona, mutta en kyllä toista kertaa heti halua sairaalaan. Kyllä siinä vähän sellainen itsemääräämisoikeus viedään, kun on huonossa kunnossa, eikä pysty huolehtimaan itsestään.

Tupakkaa en ole polttanut keikan jälkeen, vaikka mieli tekee koko ajan. Kun nyt onnistuisi olemaan ilman tupakkaa pidemmän aikaa, ellei lopullisesti. Aika näyttää. Terveys ei antaisi ainakaan periksi jatkaa tupakointia. Jos jatkan henki lähtee 10 vuoden sisään.

Sinänsä oli ajan kysymys, että terveyteni pettäisi. Olen jatkuvasti stressaantunut ja ahdistunut. Ei vähiten katastrofaalisen taloudellisen tilanteen takia. Jos joku väittää, että sossu ja kela maksaa kaikki, niin ei kyllä yli 40-vuotiaalle suomalaiselle miehelle maksa. Muista en sitten tiedä.

Toivoisin, että tämä elämä kääntyisi vihdoin nousuun. Elämä on ollut potkujen jälkeen 3 vuotta sitten pelkkää vastoinkäymistä toisen jälkeen. Haluaisin saada edes yhden kirjan vielä kirjoitetuksi.

Kommentit

  1. Voi ei! Onneksi selvisit ja hienoa, että näet tilanteessa myös mahdollisuuden. Olen myös itse lojunut kerran viikon sairaalassa unettomien mummojen keskellä taju löhes kankaalla. Muistan hyvän hoidon, mutta henkisellä puolella se jäi kyllä vaillinaiseksi. Avuttomuuden ja yksinäisyyden tunteet eivät

    Kolme vuotta on lyhyt aika ihmiselämässä (ainakin, jos se jaktuu), vaikka se vastoinkäymisten aikana tuntuu pitkältä. Ensi vuonna voit jo elää paljon tyytyväisempää elämää. Joskus elämä yllättää myös positiivisestu pitkän kärvistelyn jälkeen. Tsemppiä paranemiseen ja kaikkeen!

    VastaaPoista
  2. Anteeksi kovasti, että me vanhatkin sairastetaan ja häiritään sairaaloissa teitä nuoria!
    Olen ollut sairaaloissa nuorempana ja vanhana ja nyt luultavasti on taas edessä sairaalajakso. Pahimmillaan olin yli 3 kuukautta putkeen. Se oli ahdistavaa ja traumatisoi minut loppuiäkseni.

    VastaaPoista
  3. Ei mulla vanhuksia vastaan ole. Varmaan levottomuus johtuu lääkityksestä yms. Sairaalassa pahinta on tuo yksityisyyden puute. Siksi en sinne kyllä halua heti takaisin. Kolmea kuukautta en kestäisi ilman omaa huonetta mitenkään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit