Mihin mun sit pitäis mennä (Kalliosta)?


Aivan tässä hiljattain otsikoihin livahti uutinen, kun paikalliset ovat häätämässä Heikki Hurstin ruoka-apua Kallion toimipisteestään. Kuten arvata saattaa, metelihän siitä nousi. Hurstilla on tietysti suhteet mediaan kunnossa. Mitään poikkeuksellistahan ei taas ole siinä, että ruoka-avut, asunnottomien asuntolat ja jopa kehitysvammaisten asuntolat eivät ole haluttuja naapureita.


Tästä tapauksesta teki poikkeuksellisen se, että häätäjät ovat Kalliosta. Tuon kaupunginosan maineeseen kun on kuulunut häiriötekijöiden sietäminen. Mutta Kalliossa on ilmeisesti tapahtunut sama ilmiö, mikä on tapahtunut muissakin entisissä "paheellisissa" kaupunginosissa.


Kallion ovat nyt ilmeisesti valloittaneet boheemi- ja erikoisuusmytologian valloittamat keskiluokkaiset. He eivät kuitenkaan siedä oikeasti boheemeja tai muitakaan erikoislaatuisia ihmisiä. Niinpä todelliset friikit olisi saatava pois kuleksimasta.


Mitä itse Hurstin ruoka-avun tilaan tulee, olen itse käynyt siellä juttua tekemässä, eikä siellä kukaan kännissä riehunut, mikäli ruoka-avun henkilökunnalla oli asiaan sanomista, sen verran kovaa jöötä näyttivät pitävän.


Välillä olen pohtinut, että mihin Suomessa haluttaisiin viedä kaikki sellaiset ihmiset, jotka eivät syystä tai toisesta sovi muuttuvan alueen imagoon. Saarelle, kuten spitaaliset keskiajalla, vai?


.....................................................


Sitten vielä... tämä Journalisti-lehden uutinen alan opiskelijoiden halusta hakea vain tiettyihin medioihin kyllä mietityttää. Kaikki kun hinkuavat Hesariin tai Yleen. No, hyvä heille ja jokaisella on oikeus hakea mihin lystää. Mutta mikä tässä minut sai miettimään, on se tosiasia, että journalismin työnkuva yksipuolistuu. Jos kaikki haluavat julistaa tiettyä ideologiaa tietyissä medioissa, niin missä on journalistien monipuolisuus.


No, on minunkaltaisiani tyyppejäkin, jotka ovat onnistuneet tunkemaan alalle muitakin reittejä. Vaikkakin taidan olla viimeisia mohikaaneja tässä suhteessa. Tosin ei taida alalle muutenkaan tulla kohta enää miehiä.


Silmiin otti myös opiskelijoiden väite median laadukkuudesta ja yleisön arvostuksesta. Hassua kyllä opiskelijoiden eniten hyljeksimät mediat Seiska, iltapäivälehdet ja Hymy, ovat yleisön lukemia medioita. Haluavatko opiskelijat kirjoittaa juttujaan siis omaa arvomaailmansa hipomaan vai yleisölle? Minun mielestäni median tulisi palvella yleisöä. Ja jos yleisön maku ei aina vastaa omaa makua, niin sen kanssa on vain elettävä.


Tulee väkisinkin näistä opiskelijoista mieleen, että aika elitistejä ollaan, jos työ ei kelpaa, kun toisaalta valitetaan, ettei saa mahdollisuuksia tai työpaikkoja alalta. No, enpä usko, että opiskelijat muilla aloilla ovat yhtä nirsoja.


---------------------
Sirkkarit kertovat Kallion kaduista:


Kommentit