Brändää itsesi, yritä pakolla ja pisteytä

 

Twitterissä joku joskus valitti, että oli osallistunut henkilöbrändäys-kurssille ja tunsi itsensä orjaksi, jonka täytyy vielä kaupitella itseään parhaalle ostajalle. Ja sitähän se on. Itseäsi on kaupiteltava muussakin kuin maailman vanhimmassa ammatissa. Työnantaja elää useimmilla aloilla täydellisessä paratiisissa, jossa heillä on kaikki valta ja voima. 

Tulevaisuudessa aina vain isompi osa ihmisistä on pakkoyrittäjiä eli yrittäjiä vastaan tahtoaan. Heille toimeksiantaja sanelee palkkiot ja ehdot täysin omilla ehdoillaan. Siitä pitäisi olla vielä kiitollinen. Sellaista on nykyajan torpparin elämä. 

Onneksi emme sentään ole Kiinassa, joka pyrkii järjestelmälliseen kansalaisten valvontaan haaveenaan, että kaikki olisivat rekisterissä tavalla tai toisella. Kameroita Kiinassa on joka puolella ja somea valvotaan ahkerasti. Valtio on jopa luonut stasimaisen ilmiantajajärjestelmän someen. 

Luin vieläpä, että maa on pisteyttämässä kansalaisiaan hyvistä huonoihin. No. Niin on täälläkin tehty. Kiinassa kaikki vaan laitetaan ylös ja muistiin. Mitä Kiina edellä, sitä muut perässä. Kiltimmässä muodossa.

Mutta ei huolta. Meitä hallitsevat muutenkin oikeasti suuryritykset. Kirjoitan itsekin suuryrityksen tarjoamalla alustalla, joten en hurskastele. Kansallisvaltioden valta senkun hupenee suuryritysten viedessä. Trumpin hiljensivät somejätit, eivätkä muut poliitikot.  Somejätitkin tosin tekivät sen vasta sitten, kun olivat ottaneet Trumpista kaiken hyödyn irti. 

Mutta elämme cancel-kulttuurissa, jossa vääränlaisia mielipiteitä ei sallita. Vai onko joku kuullut konservatiivisesti ajattelevasta taiteilijasta esimerkiksi? Joten ei tämä meidän maailmamme siitä Kiinasta eroa. 

Kommentit

Suositut postaukset