Kansa näpäytti persuja, mutta kokoomys senkun porskuttaa

Sananen Eurovaaleista. Onko LIppis jo ostettu?

Hieman hämmentävät vaalit. Niitä käytiin ympäri Eurooppaa ikäänkuin sisäpoliittisissa merkeissä. Monessa maassa voitti äärioikeisto kiitos holtittoman siirtolaispolitiikan eli käytännössä islamistien rellestämisen kaduilla. 

Suomessa koettiin pitkästä aikaa todellinen superyllätys missään vaaleissa, kun ennen pikkupuolueeksi ajautunut Vasemmistoliitto voitti Li Anderssonin jättimäisellä äänimäärällä. Andersson on vihervasemmistolaiseksi pidetty asiapolitiikoksi eikä ole osoittautunut feikiksi Sanna Marinin tavoin.

Suomessa tyytymättömyys nykyhallitukseen tipahtaa persujen niskaan. Kokoomushan voitti nämäkin vaalit taas kerran. En ymmärrä miksi. Näin vain aina käy.

Ehkä peruujen saksienheiluttelukuvat yksinkertaisesti ärsyttivät heidän äänestäjiään. Jos persut eivät halua kadota puoluekartalta heidän täytyy todella ajatella äänestäjiään, jossa on paljon erilaisia etuuksilla kituuttavia. 

Suomessa ulkomaalaispolitiikka ei tuntunut kansaa kiinnostavan toisin kuin muualla Euroopassa. Sen täytyy olla siis jollain tapaa kansalaisten mielestä hallinnassa. 

Eikä kyllä kiinnostanut kansaa Ukrainan sotakaan, joka on valumassa vain poliittisen eliitin mieliaiheeksi. Ellei jopa pakkomielteeksi, koska rauha ei tunnu olevan vaihtoehto.

Tosin taas kerran isoa osaa kansasta ei eurovaalit kiinnostaneet pätkääkään ääniuurnille saakka. Itsekin menin velvollisuudentunnosta äänestämään.

Kommentit

  1. Eu parlamentti koetaan kumileimaisena. Meidän edustajien pitäisi olla erittäin hyvin verkostuneita ja liittoutuneita ja todella hyvin ennakkoon päätöksiin vaikuttajia, jotta pärjättäisiin suurille.Eipä ole näkynyt.onnetonta on ollut. Suuret maat haluaa vaan lisää valtaa kauniilla puheilla kaikesta hyvästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumileimasimia ovatkin. Täällä suuria saavutuksia on muoviremmin saaminen muovipullon korkkiin.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit