lauantai 20. lokakuuta 2012

Laskisitko Jyrki Kataisen kotiisi?


Asioita pitää uskaltaa tehdä uudella tavalla. from Kansallinen Kokoomus on Vimeo.

Tällä hetkellä en kannata Kokoomusta sen paremmin kuin mitäkään muuta puoluetta. Siksi en tätä Kokoomuksen vaalimainosta teille esitä. Oli puolueesta mitä mieltä tahansa, Kokoomuksen mainonta on ollut onnistunutta.

Puolueella on ollut kanttia kääntää kaikki päälaelleen, niin kuin tässäkin mainoksessa. Alunperin konservatiivinen Kokoomus on napannut itselleen muilta lupaa kysymättä uudistajapuolueen maineen ja saanut muut näyttämään paikoillaan polkevilta änkyröiltä. Ja enimmäkseen mainonnan avulla.

Tässäkin videossa aivan pokkana sanotaan, että Suomessa on menty taaksepäin ja että he tarjoavat tien eteenpäin. Seuraan kohtuu paljon politiikkaa, mutta mitään keinoa en oikein Kokoomukselta ole saanut tuohon eteenpäin menoon.

Jos sen kuntauudistuksen odotetaan tuovan autuuden ja eteenpäin menon, pettymys tulee olemaan suuri. Ja se palveluiden yksityistäminen ei ole mikään uusi juttu. Ennen kunnallisia palveluita ei muita ollutkaan kuin yksityisiä palveluita ja niitä nauttivat vain maksukykyiset. Onkohan tämä nyt sitä eteenpäin menoa sitten? Ennemmin paluuta vanhaan.

Kokoomus haluaa myös tulla ihmisten koteihin kertomaan ilosanomastaan kuin uskovaiset konsanaan. Osaavatkohan ne Kokoomuksen matkasaarnaajat vain ilman navigaattoria Espoon kodostaan esimerkiksi Kontulaan kertomaan, että miten se elämä köyhällä kohta autuudeksi muuttuu kun vain Suomi-uudistat itsesi.

Uudistumisesta on tullut sellainen sana, ettei sillä ole enää uskottavuutta. Amerikastahan se Suomen politiikkaan on tuokin sana tietenkin rantautunut. Siellähän Amerikka luvataan jokaisen presidenttiehdokkaan toimesta uuteen nousuun. Amerikkalaiset rakastavat uudistumista. Suomalaiset eivät.

Ehkä me suomalaiset olemme sitten vain Kokoomukselle vain liian taantumuksellisia kun haluaisimme takertua 80-luvun hyvinvointivaltion rippeisiin. Hyvinvointivaltion, joka alunperin luotiin köyhän ja eristäytyneen kansan toimesta.

Ja nyt me penteleet emme sitten halua edes uudistua, vaikka EU meille aikoinaan myyntiin ikuisuuden raha-autuuden takuuna. Oops.. ja miten kävikään. Suomessa on jälleen huima kuilu rikkaiden ja köyhien välillä ja kaikki julkinen palvelu rapautuu pikkuhiljaa. Kouluissa oppilaat pieksevät opettajia ja jatkotutkimuksiin pääset terveydenhuollossa vain jos osaat riittävästi vaatia.

On selvää, ettei mikään ole pysyvää, mutta ei siinäkään järkeä ole, että jo kerran rakennettu rapautuu. Ei ihme, että kansa on katkeraa. Siinä ei pelkkä uudistumisen hokeminen enää auta.

Suomi on seonnut uudistumisen vimmaan. Ei vain Kokoomus. Koko ajan uudistetaan, mutta mikään ei tunnu vain muuttuvaan siihen kaivattuun parempaan. Tai sitten olemme vain menettäneet perspektiivin onneen tai siihen mikä todella on oleellista.

Ei, emme halua uudistua. Ihan tylsä tavallinen ja turvallinen Suomi riittäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti