Kirja-arvostelu: Sointu Borg - Röyhkeästi rohkea - Näin haistatat asialliset vitut

 

Sain käsiini Sointu Borgin Röyhkeästi rohkea - Näin haistat asialliset vitut -kirjan. Älkää taas kysykö miksi. 

Jos joku ei tiedä, kuka Sointu Borg on, niin hän voitti Diili-ohjelman ja on näyttävä silikoniblondi. Ja tietenkin paljon muuta. Itse pidän Soinnun tyylistä ja asenteesta elämään.

Kirja sai alkunsa äänikirjana, mutta ilmeisesti painettuun versioon on tuotu myös uutta matskua. Se on eräänlainen elämäkerran ja elmäntaito-oppaan välimuoto. En ole aiemmin vastaavaan törmännyt. 

Se on selkeä eikä kiertele ja kaartele. Mielenkiintoisella tavalla myös tiettyjä kappaleita tai oikeastaan Soinnun ajatuksia korostetaan. Erinomainen palvelu levottomalle nykylukijalle, joka ei jaksa enää keskittyä. On lisäksi värikkyyttä ja avaraa taittoa. 

Mukaan on otettu myös eri alojen asiantuntijoita. Tietenkin julkisuudesta. En oikein tiedä miksi. Kai sanomaa vahvistamaan.

Ja sitten vielä alleviivataan lopuksi miltei ranskalaisilla viivoilla, että miten tulisi toimia päästäkseen haistattamaan niitä asiallisia vittuja.

Ne elämänohjeet ovat tietenkin samoja kuten muissakin elämäntaito-oppaissa. Eli jätä vanha taaksesi ja ota suunta rohkeasti kohti uutta. No. Ilmeisen vaikeaa tuo tuntuu ihmisille olevan. 

Näin kirjan ulkopuolelta ihmettelen myös, miksi ihmisen pitäisi haistattaa vittuja kenellekään, jos hän itse haluaa olla päällystakkina ja kynnysmattona.

Kirja on tietenkin suunnattu Soinnun iän ja sukupuolen huomioiden nuorille naisille ja toistaa ikuista mantraa kilteistä naisista, jotka uhrautuvat ja antavat miesten kävellä ylitseen. Toki vastakkainasettelua täytyy olla, että saadaan mehukasta tekstiäkin. 

Tässäkin kirjassa unohdettu, että miehissäkin on niitä kilttejä yksilöitä, jotka antavat niin miesten kuin naistenkin kävellä ylitseen.

Mielenkiintoisimmillaan kirja on ehdottomasti Borgin elämää luotaavissa kohdissa. Borg toimi aiemmin PR-emäntänä ja kertoo julkkisten sikailuista ja kaksinaamaisesta julkisuuskuvasta. 

Julkkikset sekä kourivat että huorittelivat Sointua avoimesti ja sitten julkisuudessa ollaan herran enkeleitä. No. Näinhän ihmiset tietenkin toimivat ja julkkikset vielä enemmän.

Kirja toimii myös kasvutarinana, kuinka Sointu muuttui heittopussista ja pilkan kohteesta yhdeksi Suomen tunnetuimmista nuorista julkkisbrändeistä, eli ei Soinnun sanoma ole  ihan vaille katetta.

Kommentit

Suositut tekstit