Voi Suomi-parka, osa Orpon hallitusneuvottelut

Näistä hallitusneuvotteluista on suhteellisen hankalaa kirjoittaa mitään. Toisin kuin Rinteen hallitusneuvotteluissa, Orpo on onnistunut pitämään vuodot kurissa. Rinteen tapauksessa hallitusohjelmakin vuosi lehdistölle jo hyvissä ajoin etukäteen. 

Suurimmista ilveilystä on pitänyt huolta RKP, joka pakkoruotsin säilyttämishimossaan on valmis ehkä Suomen oikeistolaisimpaan hallitukseen aikoihin. Ehkä ihmisiltä on päässyt unohtumaan, että oikeistopuolue se RKP:in on, vaikka toki mukautuu sulavasti ja salakavalasti milloinkin vallassa olevaan suuntaukseen. 

Entä kristillisdemokraatit? He ovat ilmeisesti hyväksyneet kaikki, mitä Orpo ehdottaa. En ainakaan ole kuullut yhtään mitään, mitä mieltä he ovat neuvotteluiden sujumisesta.

Persuja taas tuntuu kiinnostavan tuttuun tyyliin vain maahanmuutto. Kaikki uhrataan kai sen eteen, että jotkut vaatimukset maahanmuuton kiristämisestä menisi läpi. Nyt sitten kun ne ilmeisesti on pääosin saatu läpi, niin muistivat persut pienituloisetkin. Tosin epäilen, että pienituloiset unohtuvat kaikessa hiljaisuudessa ja pienistä etuuksista nimenomaan napsaistaan, 

Ja kokoomus sitten No tarvitseeko enää mitään sanoa. Yllätys sinänsä, että kokoomuskin haluaa hirttäytyä Marinin ilmastopolitiikaan utopistisiin tavoitteisiin.

Mutta näissä neuvotteluissa kaikki on mahdollista. Kuten sanoin, niin hyvin ovat pitäneet salassa, mitä ikinä juonittelevatkaan kansalaisia varten.

Kommentit

Suositut tekstit