maanantai 16. lokakuuta 2017

Kone tunnistaa tunteesi

Mielenkiintoista uutista ponnahti jälleen silmiini. Kehitteillä on nimittäin kone, joka tunnistaa ihmisten oikeat tunteet mikroilmeistä tai jotain tähän suuntaan.

Nyt loppui siis vihdoin valehtelu. Tosin tunteissa kai jännittävintä on, ettei niitä voi aina täysin tulkita tai tulkitsee ne väärin. Mutta jos tällainen kone tulee käyttöön niin saadankohan sitten oikeussaleissakin vain oikeita todistuksia?

Toisaalta pelottavaa, jos kaikki ihmiselämän tunteet ja ilmeet voitaisiin tulkita. Ei oikein jäisi pelivaraa mihinkään. Kone kun paukuttaisi, että sinä olet rakastanut, sinä et ole vihainen tai olet vihainen jo valmiiksi.

Mielenkiintoista mihin kaikkeen tämä maailma voi kehittyä.2 kommenttia:

  1. Kehonkieli eli ns.body language on non verbaalista ja se muodostuu n.80% meidän viestinnästä.Entäs kun mikroilmeet ja sanalliset viestinnät ovat ristiriidoissa keskenään.Joku voi ulkoiselta olemuksella ja kehonkielelmä viestittää jotain ihan muuta tunnetta kuin mitä todellisuudessa sitten tunteekaan. Ja minusta tunteet ovat jokseenkin niin iso ja lähes pyhä osa ihmistä..että pitääkö edes yrittää niitä jollakin keinotekoisella koneella "jäljittää"? Eikö pitäisi jää jotakin..

    VastaaPoista
  2. Mä oon taas ajatellut, että kehonkieli jo paljastaa ihmisten todelliset tunteet.

    VastaaPoista