lauantai 5. maaliskuuta 2011

Suomi tarvitsee Mattia ja MerviäMatti Nykänen ja Mervi Tapola saivat sitten vihdoin eron aikaiseksi. Nyt Matti paistattelee hänen kohdallaan ennen näkemättömän positiivisen julkisuuden varjossa Susannansa kanssa. Mervi taas on kadonnut. Mattia tosin uhkaa yhä linnatuomio, mikä hänelle käräjäoikeudesta langetettiin, joten katsotaan, kuinka kauan onnea nyt sitten kestää.
Matin ja Mervin alkoholinhuuruista riitelyä saimme seurata vuosia. Muillakin kuin minulla kävi mielessä, että tästä suhteesta ei lähdetä kuin jalat edellä. Mutta toisin kävi. Mattikin raitistui.


Mutta ei Suomen kansa ilman juoppopariskuntia pärjää. Nyt Matin ja Mervin viitan ovat perineet Arto Länsman ja Tuksu. Otsikotkin muistuttavat kovasti Matin ja Mervin aikoja. Pariskunta tappelee rajusti häissäkin ja sitten seuraavana aamuna pyydellään anteeksi, kunnes taas seuraavan kerran otetaan viinaa ja otetaan yhteen.


Minusta julkkisalkoholistipariskunnat ovat suomalainen ilmiö. Juoppojulkkiksia toki löytyy muistakin maista. Maassa jossa alkoholistipariskuntia riittää, ei luulisi olevan edes opetuksellisista syistä tarvetta heille nähdäkseen mitä parisuhdehelvetti voi pahimmillaan olla. Näiden pariskuntien rooli taitaakin olla sijaiskärsinnässä. Löytyy aina joku, jolla menee vielä huonommin kuin itsellään. Ja että löytyy aina joku, joille voi nauraa ja halveksua.


Tuksu menee naimisiin-ohjelma oli enemmän kuin hieman hämmentävä kokemus. Ohjelma vaikutti oikein suloiselta tarinalta naimisiin menosta, mutta viime minuuteille oli leikattu sitten Arton uhittelua ja itkua. Lopun voi jokainen mielessään itse kuvitella. Itse jo ihmettelin, ettei tämä ohjelma nyt oikein vastaa kuvaa tästä pariskunnasta, joka minulle on annettu, kunnes ne loppuminuutit pyörähtivät käyntiin.


Vähän todellisuuspakoisten reppanoiden oloisia molemmat olivat, siksi he moiseen satusaagaan rahan lisäksi olivat suostuneetkin. Oikeasti he ovat koomikkoja, vaikka itse luulevat olevansa jotenkin ainutlaatuisia ja Tuksun tapauksessa vielä todella todellisuuspakoisen glamour-henkisiä. Onneksi Tuksu sentään itse tajusi sanoa, ettei Suomessa mitään glamouria ole. Ivallisia ja vahingoniloisia ihmisiä Suomesta kyllä löytyy, nämä ne Tuksun suosionkin selittävät.
--------
Kirsi laittoi minulle blogihaasteen, tässä vastauksia.
Milloin aloitit blogisi? Lokakuussa 2006.
Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Melkeinpä kaikkea. Useimmiten päivän polttavia kysymyksiä, politiikkaa tai kulttuuria eri muodoissaan.
Mikä seikka tekee blogistasi erityisen?
Ei varmaan mikään.

Mikä sai sinut aloittaman blogin kirjoittamisen?
Silkka sattuma. Pulasin aikanaan nettisivuja ja kuulin, että blogit ovat nyt uusi juttu. Alussa en hommasta innostunut, sitten sitäkin enemmän.
Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Enpä kai mitään. En tavoittele tällä blogilla tuhansia lukijoita. Kirjoitan tätä niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Välillä homma menee tikusta asian tekemiseksi, mutta välillä taas saa kirjoitettua omasta mielestäänkin hyviä tekstejä. Onneksi muutama lukijakin on tullut mukaan vuosien varrella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti