sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Mitä kirjoittaisin Norjasta?


Pitäisi kirjoittaa tästä Norjan joukkomurhasta, mutta mitä näihin oikein enää sanoisi. Länsimaisessa onnelassamme todellakin on ihmisiä, jotka suunnittelevat joukkomurhia vuosia. Aika pelottavaa, kuinkahan monta tyyppiä nyt tästäkin tapauksesta saa lisäpontta suunnitelmilleen.


Norjassa, jos missä pitäisi riittää hyvää kaikille, mutta näinhän se menee, että siellä missä pitäisi voida hyvin, voidaan todellisuudessa helvetin huonosti.


Tämä tapaus veti jo voiton kaikista edellisistä jo pelkällä uhrimäärällään. En jaksa ymmärtää, mitä nämä joukkosurmaajat näillä teoillaan hakevat. Jotain sairasta huomiota kai. Ei tässä maailmassa todellakaan kaikki ihmiset ihania ole, mutta en tajua, mitä näillä tappamisilla haetaan.


Täytyy ihmisen keinot olla vähissä julistaa sanomaansa, jos kokee, että tappaminen jotenkin sitä sanomaa vahvistaisi. Joukkomurhan mediajulkisuuskin kestää todellisuudessa enää vain viikon, sitten siirrytään jo muihin aiheisiin. Pommi-iskut ja joukkomurhat kun alkavat olla länsimaissakin jo jokavuotisia tapahtumia valitettavasti. Sadan ihmisen joukkomurhat ovat tietysti jossain Kongossa tai muussa sodan runtelemissa maissa arkipäivää.


Ihmiset ovat tänä päivänä yksinkertaisesti helvetin sekaisin ja kun nettiin voi latailla ja kirjoitella kaikkea mahdollista, niin jotkut luulevat, että sillä tavalla nyt jotenkin jää historiaan, kun pistää kylmäksi sata ihmistä samalla. Mutta mitä enemmän näitä joukkosurmia tapahtuu, sitä vähemmän niiden tekijöitä muistetaan.


Ja ikävä kyllä myös uhreja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti