sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lyhyt joulusaarnani

Kohta on taas jouluaatto. Jokaiselle meistä tekee hyvää hiljentyä, vaikka ei uskoisi Joulupukkiin, Jumalaan tai ei uskoisi yhtään mihinkään. Joskushan käy niinkin.

Usko on koetuksella näinä aikoina. Se on aina ollut. Se, joka säilyttää uskonsa elämään sen loppuun asti on onnekas ihminen, vaikka sitä ei tajuaisi. Mutta jos uskoo muihin ihmisiin ja vielä luottaa heihin. Se on riemuvoitto.

Se tänäkin vuonna on meitä riivannut, että maailmamme kietoutuu entistä enemmän ikävämpään suuntaan. Siltä se on saatu tuntumaan, vaikka näin ei olisikaan. Moni viime vuonna joulun nähnyt ei enää näe tätä joulua Ukrainassa ja Syyriassa sekä lukemattomissa muissa taistelupaikoissa. Ei edes rauhallisisssa maissa kaikki eivät näe tätä joulua, jonkun on aina aika mennä, mutta sodatonta vuotta ei ole ollut, eikä taida tulla olemaankaan.

Toivottomaksi ei kannata heittäytyä. Maailmanloppua ei tullut tänäkään vuonna ja ensi vuoden jälkeen tulee jälleen uusi vuosi. Se antaa toivoa. Mikään ei ole loppu ennen kuin on loppu. Kurjuus ei katoa, mutta eivät katoa ihmisetkään.

Synnintekijöiksi en ketään hauku. Jokainen meistä tekee tai luulee tekevänsä niin kuin oikeaksi näkee. Vasta myöhemmin näemme mikä on oikein ja väärin omassa elämässämme. Muiden elämästä näemme sen helpommin.

Jouluna kaiketi kaiken pitäisi olla kaunista ja tekee hyvää ajatella jouluna vain kauniita ajatuksia, vaikka väkisin sitten. Jos jouluna antaa hyvän mielen hiipiä, ettei ammu sitä alas. Se on jo jotain.

Jos kuulutte niihin ihmisiin, joilla on rakkaita, niin rakastakaa. Sillä omalla tavallanne, kaikki eivät rakasta näkyvästi. Pieni ystävällinen ele tuntemattomalle voi tuoda hyvän olon hänelle, vaikka tuo kuulostaa kuluneelle, mutta eipä kaikki muutu koskaan, kun tunteista on kyse.

Hyvää joulua.

8 kommenttia:

 1. Höpsistä. Joulu ei ole kristillinen juhla enään miesmuistiin. Nyky joulu enempi kerettiläinen juhla kaikkine pukkeineen ja tonttuineen.

  Maailma muka muuttunut huonompaan suuntaan? Päinvastoin, bensa maksaa 1,329 eli yli 30c halvempaa kuin viime jouluna. Kiitos siitä kunnianarvoiselle Itänaapurin päämiehelle?

  Joku hätä vai? Eikai sentään. Tänään juttelin venäläistaustaustaisen, Suomessa 4v vuotta asuneen henkilön kanssa, niin voi vain haikeudella muistella entisen Neuvostoliiton aikoja ja sitä kuinka elämä oli oikeasti niin paljon helpompaa kuin nykyaikana. Ja tämä on tosiaan käsi sydämellä vannottu totuus, ei mitään propagandaa.
  Lännessä on aina uskoteltu että elämä entisessä Neuvostoliitossa olisi ollut jotenkin epäinhimillistä ja toivotonta, mutta tämä on sitä pajunköyttä mitä riistokapitalistien trollitehtaat ovat tunkeneet kaikkiin medioihin jo kylmä sodan ajoista lähtien.

  Minä vaadin, entinen Neuvostoliitto takaisin, niin kaikilla hyvä joulumieli ja elämä elämisen arvoista.

  VastaaPoista
 2. monille vähävaraisille perheille ruokakori/joululahja tuo suunnatonta iloa pidemmäksikin aikaa. tai esim. yksinäisille vanhuksille, lapsiperheille jokin ystävällinen ele, yhdessä vietetty lyhytkin aika voi olla merkityksellinen ja arvokas. pimeänä aikana tarvitaan valonpilkahduksia. ja sodan runtelemissa maissa ja kohteissa tarvitaan toivon sanomaa, toivon lähettiläinä voivat olla ihan tavalliset välittävät ihmiset, jotka uskovat lähimmäisenrakkauteen. semmoiseen, ettei kaikki ole vain oman edun hakemista, hyötymistä ja tavaranpaljoutta. heikoimpien puolestapuhuminen tai heidän muistaminen on harvinaista, mutta kuitenkin jossain määrin toteutettavissa. pitää olla halua, kykyä ja uskoa ja mahdollisuuksia siihen. se on muuten totta, että kaikki eivät rakasta näkyvästi. meitä on moneksi. mutta pienetkin ystävälliset eleet voivat pidemmän päälle kantaa paljon enemmän kuin se, ettei ole huomaavinaankaan toista. Hyvä voi kiertää, jos sille annetaan mahdollisuus.

  VastaaPoista
 3. eiköhän uutiset ja fakat puhu puolestaan, että monissa maissa mennään huonompaan suuntaan, rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyy...ja suomessa asunnottomuus, syrjäytyneisyys ja monet ongelmat ovat ihan jokapäiväistä arkea monille suomalaisille. Silti ei pidä vaipua epätoivoon, sillä onneksi maailmassa on vielä niitä, jotka välittävät, ja haluavat auttaa toinen toisiaan, hädässäkin.

  VastaaPoista
 4. Ei taida Neuvostoliitto valitettavasti tuoda onnea läheskään kaikille. Mutta jos siihen uskoo, niin hyvä niin.
  Suomessa mennään huonompaan suuntaan. Oikeastaan ensimmäistä kertaa historiassa. Edellinen lama oli hetken notkahdus, mutta tälle ei loppua ole luvassa. Se on sinetöinyt kansan jaon niihin, joilla menee hyvin tai kohtuullisesti ja niihin, joilla menee helvetin huonosti.

  VastaaPoista
 5. oon Esa sun kanssa samaa mieltä..

  VastaaPoista
 6. Ikävä juttu. Schaissea sataa kaikkien veroamaksavien ja työssäkäyvien niskaan. Sieltä tulee sellainen kattaus, että kohta on Suomenniemi asutettu kaikenlaisilla työtävieroksuvilla ja toimeentulotuella elävillä viherpiiperöillä ja verorahoilla loisivilla vasemmistolaisiilla. Viedään viimeinenkin hippunenkin Valtion kassasta, jos on jotain etuuksia mitä voi kusettaa valtiolta.
  .
  Kuin paskakärpäset tunkiolla, Suomi on on tunkio ja paskakärpäset jo arvannettekin. Vihreät ja vasemmisto eivät ole kommunistejä, kutsuisin heitä luopioiksi, heidän kavereikseen ja kaikenmaailman turhiksi ituhipeiksi, sillä ne sosialisoi kaiken muilta ja jakaa sen härskisti omalle loisväelleen.

  Kyllä kaikkien suomalaisten pitäisi tajuta mitä sakkia nämä kannabissätkiä vaalimökillä polttelevat, pimeätä työvoimaa puolisonsa rakennustyömaalla käyttävät ja ylinopeutta Lexuksella Turun moottoritiellä kaahaavat vihreät/entiset komunistit ovat.

  Yhdessä asiassa sanonta "Vihreät pettää veronmaksajat aina", ei pidä paikkaansa, he ovat aina muistaneet pilata, joka on oikeuslaitos. Siihen voimme luottaa, valitettavasti.

  Kovasti rummutetaan isänmaan etua joka käänteessä, kysynpä vaan onko isänmaan etu, ulkomaalaistaustaiset rikollisliigat rullaa puoli Suomea ja vie heikkokuntoisilta vanhuksilta viimeisetkin pennoset kuin vihreiden 72 000euroa kavaltanut ja vuoden ehdolliseen vankeuteen tuomittu joensuulainen kaupungivaltuutettu

  Herätkää ihmiset vielä kun ehditte.

  VastaaPoista
 7. Eiköhän ne viherpiiperöt ja vassarit ole aika vähemmistö. Kokoomus meidät on nyt ajanut nykyiseen talouskurimukseen. Puheenjohtaja karkasi EU:un ja jätti meille Stubbin, jolla ei tunnu olevan mitään käsitystä siitä, mitä tapahtuu.

  VastaaPoista
 8. eiköhän aina noita kusettajia löydy joka nurkasta, mutta en sanoisi, että vassarit ja viherpiiperöt oo loisia..eiköhän se nykyinen hallitus joka on ajanut itsensä tähän tilaan, kokoomuksella ei todellakaan tunnu olevan käsitystä miten kuopasta päästään ylös...
  ja jos työtä vieroksuvia on sun mielestä niin paljon ja tt-tuilla olevia,silloinhan pitäis päättäjien tehdä asioille jotain, ettei mahdollistettaisi näitä "loisia", joita kyllä löytyy ihan kantaväestöstäkin yhtä lailla....rakenteiden on silloin muututtava ja muutettava. mitä se hyödyttää valittaa ihmisistä, jotka ottaa etuja?onneks on niitä, jotka ei vieroksu töitä ja yrittää parhaansa mukaan työllistyä..

  VastaaPoista