lauantai 30. huhtikuuta 2011

Herra HakkarainenTässä olis nyt se Teuvo Hakkaraisen kohuvideo. Herran mielipiteet muslimeista ja maahanmuuttajista herättivät kohun. Miksi? Eiväthän nämä mielipiteet ole sen kummempia mitä kuulet vaikka bussipysäkillä. Hakkarainen on nimenomaan kansan edustaja.


Toimittajana ajatelleen tietysti näin varomattomat ihmiset kuin Hakkarainen ovat taivaanlahja, tällaisista kommenteista saa loistojutun heikompikin toimittaja. Ukko ei ilmeisesti tajunnut, että kaikki mitä hän sanoo, menee myös ulos. Ja vieläpä videolle, joten sanomisiaan ei voi väittää edes vääristelyksi.


Mies on lähtöisin jostain maaseudulta, en muista mistä, mutta eipä siellä maahanmuuttajiin ole totuttu puhumattakaan muslimeista. Joskin minusta tuntuu, että ne todelliset rasistit asuvat kaupungeissa juuri niissä kaupunginosissa, missä maahanmuuttajatkin asuvat. En myöskään ymmärrä, pitäisikö sitten aina väittää, että kaikki maahanmuuttajat ovat kivoja, eiväthän kaikki suomalaisetkaan ole.


Mielenkiintoinen persoona sinänsä tämä Hakkarainen, kun ei omista tv:tä ja lue lehtiä. Ehkäpä hän todellakin edustaa kansaa, me muuthan muokkaamme mielipiteemme sen mukaan mitä luemme tai katsomme.


Ja me toimittajat tietenkin myös itse luomme ihmisten mielipiteitä jutuillamme ja mistä näkökulmista asioita käsittelemme. Tai ainakin kuvittelemme näin. Todellisuudessa mielipiteet syntyvät miten syntyvät, sattumista, kokemuksista.


Mutta eipä mennyt kauaa ensimmäiseen persukohuun jokatapauksessa. Kepulaiset ja kokoomuslaiset kiittävät, koska kukaan ei jahtaa enää heitä vaalirahoista sun muista kömmähdyksistä.


PS. Mikä näissä kuninkaallisissa häissä kiehtoo? Naimisiinmeno on kiva juttu, mutta onko se ainutkertaista tänä päivänä. Tuskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti