sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Julkinen rakkaus


Ihmisiä kiinnostaa se, kuka seukkaa kenenkin kanssa. Vaikka tietty sanovatkin, että minuahan ei juorut kiinnosta. Vielä enemmän ihmisiä kiinnostaa se, kenen kanssa julkkis seukkaa. Yleensähän julkkikset kieltäytyvät kommentoimasta seurusteluhuhuja, kunnes sitten koittaa yhteishaastattelun aika. Ja se koittaa aina. Sen jälkeen voikin ruveta suunnittelemaan erohaastattelun antamista.


Suurin osa pariskunnista on varsin tylsiä ja rakastuvat ja eroavat harmaan arkisesti, mutta aina silloin julkisuuteen pongahtaa pariskuntia, jonka ympärillä sattuu ja tapahtuu. Nimet vaihtelevat, mutta aina sellaisia on olemassa. Kaikki muistamme varmasti Matti Nykäsen ja Mervi Tapolan rakkaustarinan. Sitä seurasimme vuosia, yleensä kun korkki aukeni, niin sitten sattui ja tapahtui. Vähän samaa virkaa toimittavat nyt Johanna Tukiainen ja Arto Länsman. Viime päivinä on muisteltu myös Arto Mellerin ja Nadja Pyykön alkoholinhuuruista rakkaustarinaa.


Uusin päivittäisuutisointipariskunta on mitä ilmeisemmin Jussi ja Saana Parviainen. Heidän suhteessaan on kaikki elementit, mikä pitää median ja yleisön kiinnostusta yllä. He ovat ensiksikin epätodennäköinen pariskunta.  On seksiä ja erikoista elämää. Ikäeroa riittää ja he tuntuvat tulevan täysin eri maailmoista. He ovat tehneet myös julkisuudesta jo oman taiteenlajinsa. Molemmat pitävät blogia ja he kuittailevat toisilleen julkisesti blogien kautta. Ihmiset voivat seurata heitä siis lähes reaaliaikaisesti.


Päivittäisuutisointipariskuntien tehtävänä on toimia ihmisten kauhistelun kohteena. Ihmiset saavat taivastella, että voi tuota ikäeroa ja miksi ihmeessä ne koko ajan sekoilevat keskenään ja välillä muidenkin kanssa. Jos mies on huomattavasti vanhempi kuin nainen, on tietysti aina saatava sanoa, että jätä se ukko, kun taas jos nainen on vanhempi, suhtautuminen on huomattavasti kannustavampi. Joskin kyllä yleensä jollain tavalla hieman vähättelevä ellei jopa alentuva.


Julkisista rakkaustarinoista on loppujen lopuksi vaikeaa tietää, mikä on totta ja mikä ei. Koska riitely ja rakastaminen muuttuu nopeasti jatkuvasti toistuvaksi kehäksi. Ehkä ihmiset ovat jollain tavalla myös kateellisia rajusti rakastavia pareja kohtaan. Todella paljon rakkautta ja erilaisia tunteita sisältävää suhdetta on vaikea löytää, vaikka rakkaus kävisikin myös tuhoisaksi ja repiväksi.


Ihmiset pelkäävät todellisuudessa rajua rakastumista ja siksi etsivätkin mahdollisimman "sopivan" kumppanin itselleen. Se ei välttämättä takaa taas suurta rakkautta.


Minullekin on jokaisessa seurustelusuhteessani tai edes sellaisen tapaisessa jossain vaiheessa todettu, etten ole sinua nyt sitten koskaan oikeasti rakastanutkaan. Kiitos, kiitos, senhän se ihminen haluaa aina kuulla. Itse haluaisin joskus kokea elämää suuremman rakkauden, vaikka se välillä repivää olisikin. Niin varmasti moni muukin, sillä muutenhan päivittäisuutisointipariskuntia kohtaan ei olisi suurella yleisöllä kiinnostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti