keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Missille riittää, että on kaunis vai riittääkö?

Vaikka vähintään yritän esittää puoliboheemia älykköä, niin seuraan missikisoja. Miksikö? Kauniita naisia on mukava katsella.

Kohu nousi Miss Helsinki-kisoista, kun nettikansa totesi voittaja Rosanna Kuljun liian rumaksi ja haukkui jopa transuksi. Jokainen voi tästä kuvasta päätellä itse, onko hän kaunis vai ruma. Mielestäni ei ole ruma.


Ehkei hän edusta sitä perinteistä missityyppiä. Sitä löytyy Miss Suomi-kisoista. Suosiossahan räväkämpi Miss Helsinki-kisa kohta jo selättää Miss Suomi-kisan.

Olisi ehkä kohtuutonta odottaakin, että missit olisivat samanlaisia kuin vaikka 70-luvulla. Naisetkin ovat noista ajoista muuttuneet räväkämmiksi. Viatonta elovena-tyttöä varmasti löytyy, mutta missikisoihin he tuskin hakeutuvat.

Missille ei enää riitä, että on vain kaunis. Persoonaa täytyy löytyä tai muuten missiura ei kanna sen enempään. Jos on pelkästään kaunis, niin saa tyytyä siihen yhteen vuoteen prinsessana. Jopa vaisuun sellaiseen vuoteen.

Ja jos Miss Suomi kiertää Suomea kilpailee hän aika tasaväkisesti muiden tapahtuminen kanssa, joihin ei tahdo nykyisin löytyä väkeä. Ne ajat jolloin kansa saapui tuhatmäärin töllistelemään missejä ovat kaukana takanapäin.

Todennäköisimmin missit löytää nykyään tosi-tv-ohjelmista. Ennenhän Miss Suomen osallistuminen sellaisiin olisi ollut pyhäinhäväistys. Tämä Rosannakin oli tosi-tv-ohjelmassa jo ennen titteliään.

Siihen jokaisen missikisoihin osallistuvan ja eritoten voittajan on kyllä kuitenkin varauduttava, että kansa arvioi edelleen pelkästään sen kuvan perusteella.

2 kommenttia:

  1. Ei, kyllä ura löytyy jääkiekkoilijoiden vaimoina tahi tyttöystävinä. :)

    Ja mitä missikisoihin tulee, enkä ainakaan myönnä seuranneeni kyseistä tapahtumaa sitten 90-luvun alun, niin missiehdokkaista pyörii mediassa ainoastaan bikinikuvia, jos ennen se juhlapukukierros oli kaiken kruunaava juttu. Eli itse asiassa valitaan seksikkäin nainen. Vieläkö niissä on niitä kykykilpailuja, vai onko se vaan Amerikan hapatusta, kuten sekin, että mitä aiot tehdä, jos sinut valitaan Miss "siksi-ja-siksi"? "Parannan maailmaa". Right'o!

    VastaaPoista
  2. Ai niin, lätkävaimoina riittää hommia tietenkin. Seksikkyystaso on täysin eri kuin takavuosina, siinä olet aivan oikeassa. Mun mielestä ne maailman parannushöpinät ovat vähenemään päin.

    VastaaPoista