Työpaikkakiusaamisen ja dokaamisen ABC


AKT lienee Suomen tunnetuin ammattiliitto. Eikä sen takia, että se olisi saanut kannuksensa malliliittona.



Liitto on erikoistunut jo pidemmän aikaan julkiseen riitelyyn ja näyttävään lakkoiluun. Hilkka Ahteelle pitäisi antaa tunnustusta siitä, että hän on uskaltanut tuoda julkisuuteen yhden puhutuimmasta, mutta vaietuimmasta ongelmasta eli työpaikkakiusaamiseen. Ja sai potkutkin sen takia.



Jotain ongelmaahan AKT:ssa täytyy olla, jos puheenjohtaja Timo Räty ei ole edes puhunut Ahteelle kolmeen vuoteen. Ei sellaista tehdä, vaikka kuinka ei synkkaisi. Ja Räty äänesti myös itse Ahteen erottamisesta kokouksessa, jonka hän on itse pyytänyt koolle etukäteen salaisella asialistalla, ja vaikka Rätyään itseään odottaa poliisitutkinta ja on asianosainen.



Eipä tälläistä tosiaankaan odottaisi miltään työnantajalta, kaikken vähiten ammattiliitolla vuonna 2012. Keneen sitä voi enää luottaa riitatilanteissa työpaikalla, jos ei edes ammattiliittoon.



Ko. tapaus on kääntynyt osittain jo tragikomedian puolelle, johon on vedetty jopa Vicky Rosti mukaan. Jos irtisanomisperuste todellakin on se, että Ahde on haukkunut pomoaan jollekin muulle, niin sillä perusteella voisi irtisanoa jokaisen työntekijän Suomessa. Räty on toki junttaustyylillään saanut liitolle tuloksia aikaan ja se taitaa olla todellinen syy, miksi hän saa toimia niinkuin haluaa.



No, meitä odottaa vielä herkullinen oikeusprosessi tämän asian suhteen, joka tulee taatusti pitämään iltapäivälehdet leivässä pitkän aikaa. Räty tosin kaivaa itselleen tappiota valmiiksi, koska ei suostu kommentoimaan mitenkään. Poliisille hänen on pakko kommentoida.



-----------------------------------



Teuvo Hakkarainenkin on jälleen kerran roikkunut otsikoissa vapaa-ajanviettotavoillaan. Nyt mies oli ryyppyillan päätteeksi jo joutunut moottoripyöräkerhonkin tiloihin. Hakkaraismaiseen tyyliinsä hän ei Rädyn tapaan sulje kännykkää, vaan iskee takaisin jopa kuvailemalla salkkunsa alusvaatesisällön, jos toimittajat sitä kysyvät.



Jokainen saa tietenkin tehdä vapaa-ajallaan mitä haluaa, mutta tänä päivänä julkkis, eikä varsinkaan poliitikko voi örveltää kännissä. Kamerakännykät kun laulavat baareissakin. Kansanedustaja ei yksinkertaisesti voi olla kansan edustaja ja käyttäytyä niinkuin tavis. Se ei vaan ole enää mahdollista, kuten vieläpä kai 70-luvulla.



Sinänsähän Hakkarainen ei ole ainoa, valtaosa meistä on omat örveltämisensä tehnyt, niin myös eduskunnassa, jossa Sampsa Kataja soperteli istuntosalissakin. Hänen onnekseen hän ei satu olemaan persuista, joten uutinen kännipuheesta livahti julkisuuteen vasta kuukausien päästä, siinä missä Hakkaraisen seikkailuista tiedämme lähes reaaliajassa.

Kommentit

Suositut tekstit