maanantai 22. maaliskuuta 2010

Huonompi kuin BeckhamKuva: Wikimedia Commons


Viime viikolla suomalaiset saivat nöyryyttää itseään muiden kansojen tavoin. David Beckham pääsi jalkaleikkaukseen Suomessa vauhdilla, josta tavallinen suomalainen veronmaksaja saa vain haaveilla. Rahalla saa ja hevosella pääsee huippukirurgin veitsen luokse.Samalla Beckham villitsi superjulkkiksia janoavaa kansaa, vaikka ei missään vaiheessa edes vaivautunut pysähtymään juttelemaan faniensa kanssa puhumattakaan lehdistöstä. Julkisuusarvoa taattiin mestarillisesti silti, jota viestinnän ammattilainen kuten minä, ihailee aina. Victoria-vaimo lennähti Becksin perässä Suomeen varmistamaan julkisuuden kaikkivoipaisuuden. Tämä kaikki siis ilman yhtään lehdistötiedotetta tai anelua toimittajilta.


Pahat kielet väittävät, että Beckhamien yhteiselo on tällä hetkellä vain julkisuuden takia elävää rahan tekoa, jonka takana olisi taikasormi Simon Fuller, sama mies, joka keksi sekä Idolsin että Spice Girlsit.


Beckham-paketti on yhä myyvä, vaikka Davidin parhaat futarivuodet ovat kaukana takana. Siksi pahojen kielten väite kuulostaa erittäin uskottavalta. Victoria ei edes mitään ole yrittänytkään spaissareiden jälkeen ja hänen työnsä on järjestää uutisia vaikka silikoneja uusimalla, jos muu ei onnistu.Niin tai näin, oikean puolison valitseminen on tärkeää.


-----------------------------


Viikonlopun iltapäivälehdissä kerrottiin kirjasta, jossa johtajat kertovat johtamisen paineista ja inhimillisistä tunteistaan. Kirjan nimeä en nyt valitettavasti muista. Oli hieman hämmentävää lukea, kuinka he kehuivat kiehahtavansa helposti alaisilleen, katuvansa hetken päästä ja hajottavansa huoneessaan tavaroita, kun asiat eivät mene mielen mukaan.


Selvää on, että asiat eivät hoidu aina päätäkään silittämällä, mutta ei kirjan siteeraukset uutta johtajakulttuuria maahamme tuo.


Viime Suomen Kuvalehden numerolle taas täytyy antaa jo palkinto ehdottomasti asenteellisemmasta numerosta, jonka olen lukenut aikoihin. Björn Wahlroosista oli kirjoitettu sivutolkulla juttua melkeinpä ihailevaan sävyyn, kun lakkokenraali Räty AKT:sta leimattiin nimettömien lähteiden mukaan alaisiaan simputtavaksi ihmishirviöksi.Saman tuloksen saisi varmaan nimettömänä kyselemällä melkein kaikista työpaikoista, sillä johtajan osa ei ole lähtökohtaisesti olla rakastettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti