keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Mitä jäi mieleen vuodesta 2010?


Vuosi 2010 lähenee loppuaan. On vuoden tilinpäätöksen aika. Mitkä uutiset sykähdyttivät ja mitkä eivät?


Mitä oikeastaan muistan vuoden uutisista? Apua, heti ensiksi tuli mieleen, etten mitään. Uutisia tulee niin tasaiseen tahtiin, että armollinen mieli ei muista kuin eilisen uutiset. Mutta jotain sentään.


Alkuvuodesta jäi mieleen Tony Halmeen poismeno ja tämän Hazardin kuolleenpilkkauskolumni, joka mediakritiikiksi naamioitiin. Mutta nopeastipa on Tonynkin lähtö sittemmin unohtunut. Otsikot laantuivat jo muutamassa viikossa.


Alkuvuonna oli myös tämä sikainfluenssarokotus-sekoilu, joka ei näemmä ole vieläkään saanut päätöstään. Nyt jankataan narkolepsiasta, kun ensiksi peloteltiin ihmiset (eritoten lapset) ottamaan rokotus. Koko massiivinen rokotuskampanja tehtiin median mieliksi, joka tietenkin sittemmin moitti rokotusukaasin antajia lasten narkolepsiasta.


Tänä vuonna ei ole lentoliikenne sujunut. On lakkoiltu lentokentällä, en edes muista kuinka monta kertaa, sitten on ollut tuhkapilveä Islannin pojilta ja lopuksi iski lumi. Ihme kyllä ei Suomeen, vaikka kaikki muu liikenne Suomessa lumesta lamaantuukin. VR:n talviliikenneongelmat alkavat olla jo kansanperinnettä. Mutta oli kesäkin oli helvetillisen kuuma ja talvet muistuttavat Suomessa tätä nykyä ydintalvea.


Mutta Venäjällä sentään menee vieläkin huonommin. Kesällä palavat metsät ja talvella sataa jäävettä. Luonto on tullut hulluksi, kun sitä on riittävän kauan ärsytetty.


Kesä menikin kuumuudessa kärsiessä ja homokohua seuratessa, joka vasta loppuvuonna osoitti laantumisen merkkejä leviten sitä ennen jo kirkolliseksikin kriisiksi Päivi Räsäsen suosiollisella avustuksella. Homot kävivät barrikadeille ja toiset viskoivat heitä savupatruunoilla. Niinpä ei ollut yllätys, että linnanjuhlissa homot tanssivatkin jo avoimesti, mikä on Suomen kaltaisessa demokraattisessa maassa jo yltiöuskaliasta.


Tänä vuonna Matti Vanhanenkin sai tarpeekseen ja jätti pääministerin hommat. Seuraajaksi asetettiin keskustan kohuriitelyiden ja työpaikkakiusaamisten jälkeen Mari Kiviniemi ja onkin vetänyt niin matalaa profiilia, etten ole vieläkään saanut selville, johtaako Suomea Kiviniemi vai valtiovarainministeri Katainen. Ainakin median ja kansanedustajakollegoiden mielestä ja palstamillimetreistä riippuen se on Katainen. Kiviniemi onkin keskittynyt kauniiden sääriensä vilautteluun. Matti Vanhanen sen sijaan syöksyi uusiin naisseikkailuihin heti uudessa työpaikassaan. Kaiken tämän jälkeen ei olekaan ihme, että kansa lähti Persujen kelkkaan.

Mikä teille jäi mieleen tämän vuoden uutisista ja kohuista? Oliko vuoden kohu prinsessa Madden törkykullan tempaukset vai Viivi Pumpasen Petskun ihailtava sinnittely otsikoissa? Vai  hurmasiko prinsessa Viktoria aina yhtä vaivaantuneen näköisen Danielinsa kanssa? Säväyttikö Riikka Pulkkinen, vai kyllästyitkö jo Sofi Oksasen vihaan suomalaisia miehiä kohtaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti