maanantai 22. elokuuta 2011

Varoitus: Varo elämääsi!


Tupakka-askeihin on tulossa varoituskuvat.


Näinhän on tehtävä, kun kuulemma muuallakin maailmassa on tehty. Eli sitten saamme ihailla keuhkosyöpäkuvia yms. ihanuuksia tupakka-askeissa. Ikään kuin tupakoinnin seuraukset loppuvaiheissaan eivät olisi jo kaikkien tiedossa muutenkin.


Mutta näillä kuvilla tyydytetään muiden kuin tupakoitsijoiden nikotiininhimoa, eikä itse asiassa herätetä edes kauhua, mitä tavoitellaan. Ihminen turtuu nopeasti raakoihin kuviin.  Tupakka kun on tällä hetkellä se maailman ykkösongelma. Siinä suhteessa olen samaa mieltä lainsäätäjien kanssa, että tupakat voivat varsin hyvin olla jossain tiskin alla piilossa ja ilman etikettejä. Kyllä ne tupakat löytää muutenkin.


Mieleen tulee väistämättä, niin miksei vastaavia varoituskuvia liimata toiseen paheeseen: alkoholipulloon. Pistetään sitten kerralla terminaalivaiheen alkoholistimaksa kuviin, niin eiköhän juominen lopu. Ja sitten roskaruokaan vaan amerikkalaisläskien kuvia, niin johan mässäily loppuu. Karkkeihinkin saisi kivasti hampaattomaan suun istutettua. Autoilu se vasta vaarallista onkin, ei kun auton kylkeen kuva auto-onnettomuuden uhrista.


Varoituskuvilla halutellaan tietenkin pelotella nuoria, mutta nuoret ovat ikävä kyllä vain sellaisia, että jos heille osoitetaan jonkin olevan todella vaarallista, niin silloin asia alkaa vasta kiinnostaa.


Elämä on todellakin helvetin vaarallista. Kroppansa onnistuu tuhoamaan lähes kaikella. Ja yllättävän nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti