Mitä sitten tapahtui, kun ammattiyhdistysliike ryhtyi vihdoin taistoon

Juuri kun sitä menettää toivonsa joihinkin asioihin, jotain alkaa tapahtua. Näin voi sanoa ammattiyhdistysliikkeen suhteen. Vihdoin he näyttävät, että mitä tahansa ei voi tehdä. Hieman yllättäen vastapuolena on valtio suunnitelmineen, eikä työnantajat. Siihenkin toki ehditään.

Duunaria on Suomessa pompoteltu miten halutaan. Sinänsä kyllä potkuihinkin on löydetty aina tie, vaikka sen irtisanomisen helpottamisesta kenkä puristaa. Sehän siinä tietenkin on se ongelma, että irtisanomisehtojen täytyisi mielestäni olla samat, oli sitten yritys pieni tai suuri. Isommat yritykset voivat tietenkin nytkin ostaa työntekijän ulos, mihin pienemmillä ei ole mahdollisuutta. Nyt pitäisi niistäkin saada takaoven kautta ulos nopeasti.

Ehkä tämä JHL:n lakon ajankohta ei vaan ollut tarkoin mietitty. Syysloman jälkeen heti. On köyhien tai muiden perheiden lapsia, jotka eivät kotonaan saa oikeasti ruokaa. Ja eivät sitten koulussakaan. Muilla lapsilla nyt eväiden tuonti kotoa ei varmasti ole ollut iso vaiva. Ja muuten kuin köyhien osalta asiaa paisuteltu. Sitä kouluruokaa kun taitavat enää syödä ne lapset, joilla on oikeasti nälkä eikä varaa nirsoilla.

Nämä joidenkin miljonääriyrittäjien tarjoamat ilmaiset ruoat koululaisille lakon ajaksi ovat kyllä jo tekopyhyyttä parhaimmillaan. Nekin lahjoitukset olisi voitu tehdä vaikka ruoanjakojärjestöille. Siellä olisi ollut tarvetta enemmän. Mutta niillekin rahaa  taitaa tulla vain Metallica-bändiltä. Miljonäärejä hekin.

Jotkut syyttävät lakkoilua Antti Rinteen ja demareiden vaalivoittoon siivittämisestä. On siinä sitäkin, sillä ay-liike on demareiden, mutta ehkä ammattiyhdistysliike on vihdoin tajunnut, että täytyy laittaa kova kovaa vastaan, että duunarit uskovat oikeasti, että kannattaa maksaa jäsenmaksuja. Itselläni usko liikkeeseen lopahti, enkä edes kuulu mihinkään ammattijärjestöön tällä hetkellä. Palaan kyllä, jos ja kun näen että jotain tehdään.

Jos ja kun demarit vaalit voittavat, toivoisin, ettei heiltä unohtuisi taas kaikki lupaukset niin kuin ennenkin on tapahtunut kuin hallitukseen on päästy. Tämä hallitus ei todellakaan ole ollut duunareiden hallitus ja vielä vähemmän työttömien ja köyhien.

Kommentit

Suositut tekstit