Flamingo lensi Vantaalle



Flamingo lensi Vantaalle. Ei, nyt ei kannata lintubongareiden innostua vaan kyse on aivan muusta. Vantaalle liihotteli talon täydeltä elämännautiskelua. Ainakin niille, kenellä rahaa löytyy.

Kotikaupunkini Vantaa on toden totta komeillut otsikoissa. Ensiksi huumepoliisien toiminnan ja sitten viihdekeskus Flamingon avajaisten kautta. Pakkohan sitä on edes joskus kotikaupungistaan minunkin kirjoittaa, vaikka yleensä olen yrittänyt yleisemmistä asioista kirjoittaa. Mutta joskushan ne uutiset ovat aivan vieressä.

Olihan Flamingon avajaisissa sentään kaikki Suomen silmäätekevätkin Rennyä ja Sedua myöten. Vahingossa tosin oli kuulemma paikalle kutsuttu Espoon kaupunginvaltuutetut Vantaan kaupunginvaltuutettujen sijasta eli oliko Flamingon sijainnista täysi varmuus vai oliko pääkaupunkiseutu jo salaa yhdistynyt. Elikkä näin.

Flamingon mainokset komeilevat tällä hetkellä joka puolella ja sitä mainostetaan Suomen Las Vegasina. No, ehkä kehä kolmosen kulmaus on eräänlaine
n Suomen erämää. Ja ehkä kehä kolmosen liikenne voittaa Las Vegasin tekopyramidit kauneudessaan. Las Vegas on sentään aidosti keinotekoinen, toisin kuin Flamingo tai Vantaa. Ellei sitten Vantaa ole jo Suomen Las Vegas.

Mutta tehdäänkö rakkaasta Vantaastani nyt Suomen bailukeidasta, kun meillä on jo Sokos hotel Vantaakin, joissa Riihimäeltä asti käydään bailaamassa. Flamingo kerää sitten jo maakunnatkin. Flamingostahan pääsee yhdyskäytävää pitkin kauppakeskus Jumboon shoppailemaankin.

Ei ihme, jos laivayhtiöiden toiminta ei kohta kannata, kun nyt voi bailata turvallisesti maanpinnallakin. Bussi tuo ja bussi vie, miksei omalla autollakin, jos ruuhkaisen kehä kolmosen haluaa selättää. Ja kierähtää voi vaikka Vantaan Ikean kautta kotiin. En tiedä, mutta ainakaan minun käsitystäni ei vasta rentouttavasta viikonlopusta maaninen shoppailu ja pelaaminen kasinossa.

Elviskin vihkisi vegasin tyyliin. Pahaksi onneksi meillä Suomessa vain Elviksen allekirjoittama häätodistus ei riitä virkavallan edessä. Hyvä näin, jos humalaisia pikaihastus iskee kylpylän loiskeessa.


Suomessa on aina oltu siinä luulossa, että poliisit ovat rehellisiä. Mutta ilmeisesti sekään ei pidä paikkaansa tämän huumepoliisijupakan perusteella. Tosin kysymys herää, onko huumerikollisuus jo niin kovaa, ettei siinä Suomen lainsäädäntö pysy mukana. Kun käyttöön on otettu amerikkalaistyyliset keinot vasikoiden rikoksien läpikatsomisineen. Lintukodot voinee ainakin haudata. Ainakin valtion tuottavuusohjelmat lienevät leikanneet yliopiston dosenttien palkkoja liiaksikin, kun huumebisnekseen on jo mukaan lähdettävä.

PS. Ärsyttääkö muuten teitäkin nämä Hesarissa patsastelevat ministerit, jotka elävät viikon opiskelijan budjetilla tai muuta vastaavaa. Minusta on aika helppoa elää viikko mitä minäkin, kun tietää, että pääsee mukavaan elämäänsä takaisin. Laitettaisiinko pitkäaikaistyötön elämään viikon ministerin tuloilla. Epäilenpä.

Tällä hetkellä taitaa pyöriä kaksikin tositv-sarjaa sairaaloista. Menisivät terveyskeskuksiin. Siellä sitä riittäisi enemmän tarinoita. Siellä ne kansan syvät rivit käyvät. Sieltä puuttuvat vain vauhdikkaat elvytykset ja muut kuvaukselliset toimenpiteet, m
itkä sairaalasarjoja pystyssä pitävät. Sitä vastoin siellä luodattaisiin kansakunnan tämän hetken tilaa. Siellä sitä yritetään ratkaista masennusta ja muita kansantauteja, vaikka lääkäreitäkään ei ole tarpeeksi. Onneksi sentään apua saa Suomessa sentään tekstareiden kautta. Tekstarivoimaringistä saa kuulemma apua, jos tekee mieli pullo korkata. Ainahan tekstaaminen puhumisen voittaa.

Kuntavaalien alla puolueiden ideat ovat vähissä. Tässä vaiheessa on kopioitu lähinnä kokoomuksen menestyskampanjaa. Ei muuta kuin puoluejohtajat toimittajia tiikereiltä pelastamaan Putinin tyyliin.

Ohessa vähemmän lasvegasmaista arkkitehtuuria eräästä suuresta kaupungista.



Kommentit

Suositut tekstit