Tervetuloa Leijonanluolaan


Televisiosta olen seuraillut useammastakin eri maasta lähetettäviä Leijonanluola-tosi-tv-sarjoja. Idea on simppeli, toiveikkaat keksijät/yrittäjät yms. menevät myymään ideaansa sijoittajille, joita haiksikin kutsutaan. Ja kuten tosi-tv:ssä on tapana, nöyryytystä ja pilkkaa on luvassa. Vain pieni osa saa sijoittajat heltymään ideoilleen ja saa heiltä rahaa ja yhtiökumppanuutta.



Ja jälleen kerran on sanottava, etten ihmettele, mikseivät helly. Jo tälläinen bisneksestä sen enempää ymmärtämätön näkee, että suurimman osan ideoilla ei ole mitään tulevaisuutta. Elämme sellaisessa palvelun ja tuotteiden paljoudessa, että on oikeasti vaikea keksiä enää mitään, mikä löisi enää läpi.



Silti joku jaksaa yrittää, ne, jotka olivat onnistuneetkin tuotteessaan, olivat huomanneet, että saman alan iso yritys oli varastanut idean, koska heillä riittää rahaa ja juristeja toisen patentin kiertoon. Maailma on kova paikka, jos siinä yrittää yksin taistella jo olevaa vastaan.



Suomeen Leijonanluola ei taida koskaan rantautua. Täällä ei taida olla yksinkertaisesti niin toiveikkaita ihmisiä, jotka syytäisivät elinikänään keräämät säästöt juttuun, joka ei tule koskaan onnistumaan ja vaikka ammattilaiset sättisivät homman täydeksi paskaksi jatkaisivat silti. Tosin täällä unelmat murskataan jo muiden toimesta aiemmin, jos et jaksa taistella unelmiesi puolesta.



Mutta jos härkäpäisiä ihmisiä ei olisi, mitään oikeasti uutta ei syntyisi. Tosin "hullu keksijä" ei enää pärjää yksin. Rahaa ja suhteita täytyy olla takana, jos tänä päivänä haluaa pärjätä.

Kommentit

Suositut tekstit